Salvament

Els Bombers de Barcelona reforcen la seva presència en el Port Olímpic

Un nou local permetrà intervencions ràpides en el litoral i facilitarà la col·laboració amb altres cossos de rescat

Un bomber de Barcelona supervisa les operacions duna embarcació de rescat al Port Olímpic

Un bomber de Barcelona supervisa les operacions duna embarcació de rescat al Port Olímpic / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

El Port Olímpic de Barcelona té un nou espai destinat als Bombers. El local, de 60 metres quadrats, permetrà fer tasques associades a la campanya del litoral i facilitarà una cobertura millor de la zona.

La zona de bany, la franja de 200 metres de platja, la zona portuària i els 50 metres de costa municipals (esculleres i zones de risc) disposaran, doncs, d’un espai proper d’intervenció ràpida en cas que sigui necessari i que, a més, estarà disponible per posar-se al servei d’altres cossos d’intervenció marítima.

La campanya del litoral

Cada any, a principis de juny, s’activa la campanya del litoral, que té per objecte el salvament i rescat de persones, la prestació d’assistència urgent pròxima al litoral, la prevenció de conductes o activitats de risc a la zona marítima i portuària, l’aprofundiment del coneixement del risc i del territori i la contribució a una cultura millor de les tècniques de salvament aquàtic.

Notícies relacionades

Durant la campanya d’enguany, els Bombers de Barcelona han fet 76 actuacions preventives amb les embarcacions del cos, i han dut a terme 6 assistències tècniques, com la col·laboració amb Salvament Marítim per un vessament de fuel d’un vaixell fondejat a l’entrada del Port Olímpic.

El grup de salvament aquàtic dels Bombers de Barcelona el formen 36 persones i 3 embarcacions.