Increment de la presència de dones

Barcelona incorpora 133 nous efectius a la Guàrdia Urbana

La 97ª promoció d'agents s'uneix al cos policial amb el compromís de vetllar per la seguretat i la convivència a la ciutat

Acte de presentació de la 97 ª promoció dagents de la Guàrdia Urbana.

Acte de presentació de la 97 ª promoció dagents de la Guàrdia Urbana. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Barcelona ha donat avui la benvinguda a la 97ª promoció d'agents de la Guàrdia Urbana. Un total de 133 efectius s'incorporen al cos i duran a terme tasques de proximitat al carrer per enfortir l'atenció i el contacte amb la ciutadania.

107 són homes i 26 són dones, amb edats compreses entre els 25 i els 48 anys. Amb aquesta incorporació, la Guàrdia Urbana arriba al seu màxim històric i compta amb més de 3.431 membres, el 18 % dels quals són dones, el percentatge més alt assolit fins ara.

L'increment de la presència de dones a la Guàrdia Urbana s'ha convertit en una prioritat del consistori en els darrers anys, per salvaguardar els principis d'igualtat, de mèrit i de capacitat en l'accés a la funció pública com l'eina més eficaç per equilibrar la presència d'homes i dones a la plantilla.

Exhibició

Notícies relacionades

L'acte de presentació, que ha congregat més de sis-centes persones, s'ha celebrat a la plaça Major de Nou Barris i ha inclòs una exhibició de diverses unitats de la Guàrdia Urbana, amb activitats per a tots els públics.

Hi han participat el Grup Caní de la Unitat de Reforç a les Emergències i la Proximitat (UREP), la Unitat Central d'Atestats de Trànsit (UCAT), la Secció Muntada, l'Oficina d'Educació en la Prevenció (OEP) i la Unitat Territorial del districte de Gràcia.