10 d'octubre

"Barcelona, far al món", l’espectacular cerimònia prèvia a la final de la Copa Amèrica de vela

L’esdeveniment se celebrarà a la platja de Bogatell i comptarà amb efectes visuals, drons, concerts i actuació de castellers

Espectacle de drons geomètrics a la platja de Barcelona.

Espectacle de drons geomètrics a la platja de Barcelona. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

El proper 10 d’octubre, a partir de les 21:00 hores, la platja del Bogatell de Barcelona es convertirà en l’escenari de la cerimònia que obrirà la Match Race Final de la 37a Copa Amèrica Louis Vuitton.

L’esdeveniment, liderat per la Fundació Barcelona Capital Nàutica, vol captivar audiències de tot el món amb una proposta plena de llum, música i color, on el mar, el vent i la vela seran els grans protagonistes.

Sota el títol "Barcelona, far al món", l’espectacle inclou efectes visuals (com constel·lacions de drons, pantalles LED i mars de llum), en combinació amb bandes sonores, actuacions musicals i simfonies immersives dissenyades pel compositor català Albert Guinovart.

Destaca també la participació dels Castellers de Vilafranca, l’Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Escolania de Montserrat, la soprano Sara Blanch, el tenor pop Arnau Tordera i l’artista de música electrònica Marina Herlop, que ha creat un tema especialment per dinamitzar l’espectacle. La direcció escènica de l’espectacle queda a càrrec d’Hansel Cereza.

Notícies relacionades

La celebració destacarà el poder de l’esport, fusionat amb l’art i la cultura com a agents de canvi i capacitat de compromís. Forma part dels projectes de llegat de la competició i serà possible gràcies a la participació de les empreses Focus SU, especialitzada en la creació i posada en escena de continguts audiovisuals; Lavinia, amb un ampli recorregut en serveis televisius; Igor Studio, estudi creatiu multipremiat internacionalment; i Flock Drone Art, empresa catalana especialitzada en espectacles de drons.

La cerimònia es transmetrà per televisió i es podrà veure a TV3, La 2, Betevé i diferents cadenes internacionals.