LEGAT DE LA COPA AMÈRICA DE VELA

Barcelona impulsa nous equipaments punters al litoral per enfortir l’economia blava

Els tres espais entraran en funcionament entre el 2027 i el 2028, i es dedicaran a la recerca, formació, innovació i emprenedoria en el sector marítim.

Parc de Tecnología Marítima de Barcelona

Parc de Tecnología Marítima de Barcelona / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Barcelona impulsa tres nous equipaments per enfortir el paper de la ciutat en l’economia blava. Com a llegat de la Copa Amèrica de vela, els espais seran clau per al progrés marítim de la ciutat, i es dedicaran a la recerca, la formació, la innovació i l’emprenedoria vinculades al mar. Comptaran amb una inversió total de 142 milions d’euros, gràcies a la col·laboració de diverses institucions, i entraran en funcionament entre el 2027 i el 2028.

  • Parc de Tecnologia Marítima de Barcelona: Es tracta d’un centre per a la recerca en enginyeria marítima i nàutica, situat a la nova bocana del port de Barcelona. Amb instal·lacions úniques que inclouen simuladors especialitzats i laboratoris tecnològics, s’inaugurarà el 2028. Es desplegarà en col·laboració amb la UPC, el Port de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i estarà gestionat per la Fundació Barcelona Capital Nàutica.

  • Blue Tech Port: Un motor per a empreses de tecnologia marítima, amb un programa d’acceleració per a empreses emergents i la presència d’organismes internacionals. S’ubicarà al moll de Sant Bertran i l’última fase de les obres s’acabarà el 2028. Està promogut pel Port de Barcelona i gestionat pel World Trade Center.

  • Barcelona, Mar de Ciència: Un espai obert a la ciutadania per conèixer l’oceà. Situat al Port Olímpic, s’inaugurarà el 2027. Promourà la participació ciutadana en la ciència marina i impulsarà la sostenibilitat i la sensibilització ambiental. L’equipament el gestionarà l’Institut de Ciències del Mar–CSIC i comptarà amb una àgora, exposicions, audiovisuals, experiències immersives, tallers, debats i formació.

Aquests nous equipaments se sumen a l’impuls que suposa el Pavelló Blau, una estratègia que concep els 5 quilòmetres de litoral entre el Port Vell i fins al port del Fòrum, com un gran espai esportiu en el qual reunir més de 40 modalitats.