Barcelona

Nova promoció de 24 habitatges de lloguer assequible per a joves a Sant Martí

Els pisos s'han construït de manera industrialitzada per reduir els terminis d'obra i guanyar en sostenibilitat

Nova promoció dhabitatge de lloguer assequible a Barcelona.

Nova promoció dhabitatge de lloguer assequible a Barcelona. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

El barri de la Verneda i la Pau té nous veïns i veïnes al carrer de Binèfar, 22. S'han lliurat les claus de 24 pisos a joves adjudicataris que pagaran un lloguer social. Aquest no superarà el 40% dels seus ingressos, incloent-hi les despeses comunitàries, cosa que suposa aproximadament entre 415 i 515 euros al mes, segons el tipus d’habitatge i la seva superfície.

Els habitatges s'han assignat de la següent manera: sis pisos per a veïns i veïnes del barri de la Verneda i la Pau i voltants, dos per a famílies monoparentals i altres dos habitatges adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. La resta s'ha adjudicat a la resta de joves inscrits en el Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Protecció Oficial de Barcelona.

Notícies relacionades

L’edifici s’ha construït de manera industrialitzada per reduir terminis i guanyar en sostenibilitat. Té una planta baixa destinada a un equipament que està per definir i tres pisos destinats als habitatges. Dels 24 pisos disponibles, 21 tenen dos dormitoris i 3 en tenen un. També hi ha dos habitatges adaptats. La distribució dels habitatges garanteix una bona ventilació i il·luminació natural. La coberta de l’edifici és accessible i inclou un espai comunitari per a estenedors i una zona verda.

Les obres d'aquesta promoció es van iniciar al setembre del 2022 i han suposat una inversió de més de 3,7 milions d’euros.