Vulnerabilitat energètica

Els punts d’assessorament energètic van enregistrar màxims histórics d’atenció durant el 2023

35.902 persones van ser ateses pel servei municipal de detecció i reducció de la pobresa energètica i la millora de l’eficiència de les llars de les persones vulnerables

Un dels punts dassessorament energètic disponibles en Barcelona.

Un dels punts dassessorament energètic disponibles en Barcelona. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

El passat any 2023, 35.902 persones van ser ateses als punts d’assessorament energètic (PAE) del servei municipal de detecció i reducció de la pobresa energètica i la millora de l’eficiència de les llars de les persones vulnerables, la xifra més alta des de la seva fundació al 2016.

Durant aquests anys, han atés un total de 222.027 persones, vetllant per l’aplicació de la Llei 24/2015 i protegint els drets energètics del veïnat. Finançat al 100% per l’Ajuntament i gestionat a través d’entitats especialitzades, el servei ha aturat 167.233 talls de subministraments bàsics a la ciutat (44.449 només el 2023).

Notícies relacionades

Els PAE són punts d’atenció per a les llars que son vulnerables energèticament, que no poden mantenir una temperatura adequada, que tenen endarreriments en pagaments de factures de subministraments o que presenten problemes estructurals de l’habitatge. 

S’adreça a tota la població de Barcelona, però sobretot a les persones que pateixen pobresa energètica. En concret, entre el 2017 i el 2023, el 40% de les persones usuàries dels PAE no podien mantenir una temperatura adequada a la llar, el 23% presentaven retards en els pagaments, l’11% tenien goteres o humitats a casa, el 13% presentaven malalties respiratòries i el 7% eren famílies monoparentals.