OPERACIÓ

La nord-americana Getaround compra Drivy per 270 milions d'euros

La firma es converteix en líder mundial del vehicle compartit

drivy

drivy

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Getaround, la plataforma líder en serveis de 'carsharing' als Estats Units, ha comprat la francesa Drivy, l’empresa europea més gran del sector, per 300 milions de dòlars (uns 270 milions d’euros), operació que la converteix en líder mundial del vehicle compartit.

Aquesta compra permetrà a Getaround desembarcar a Europa i operar a les 170 ciutats de sis països europeus on actualment està present Drivy, com són França, Alemanya, Espanya, Àustria, Bèlgica i el Regne Unit.

Com a resultat de la fusió, l’empresa amb seu a San Francisco passarà a operar a 300 ciutats repartides pels Estats Units i Europa, donarà servei a més de cinc milions d’usuaris i donarà feina a més de 400 persones.

Els principals inversors de Getaround són la multinacional japonesa Toyota i el grup SoftBank, que compta amb participacions en companyies com Uber Grab, dedicades al transport compartit, o WeWork, que ofereix espais de treball comú.

Un dels aspectes que comparteixen Getaround i Drivy és la tecnologia del "cotxe connectat", és a dir, la possibilitat que els usuaris puguin trobar i desbloquejar els vehicles a través del seu ‘smartphone’, de manera que siguin accessibles en qualsevol moment del dia.

Fundada el 2010 per Paulin Dementhon i amb seu a París, Drivy acumula a Europa una flota de 55.000 vehicles, una comunitat de dos milions i mig d’usuaris i 130 treballadors a les seves oficines de París, Berlín, Barcelona i Londres.

Notícies relacionades

Després d’aquesta operació, els equips directius de les dues companyies es mantindran, de manera que Dementhon continuarà exercint la seva funció com a conseller delegat a Europa.

Drivy va desembarcar fa gairebé quatre anys a Espanya i té les oficines centrals a Barcelona, al Pier01 de Barcelona Tech City, edifici de més d’11.000 metres quadrats on conviuen diàriament prop de mil persones de més de cent companyies i ‘start-ups’.