Transformació digital
Ciutats més intel·ligents
L’Àrea Metropolitana de Barcelona compta amb la plataforma Smart AMB, una eina digital que permet una gestió més eficient dels serveis i l’administració de les dades i queixes per millorar en el futur
Una ciutat intel·ligent, ‘smart’ en anglès, amb serveis digitalitzats per arribar d’una manera més eficient a la ciutadania. Els municipis de l’àrea metropolitana compten amb una potent eina digital, Smart AMB, una plataforma que permet actualitzar la informació al moment i planificar i gestionar de manera més eficaç en temps i recursos el manteniment de les platges, l’estat de la mobilitat urbana o la gestió dels residus.
I és que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) treballa des del 2014 amb la vista posada a aconseguir que els seus 36 municipis siguin ciutats ‘smart’ és a dir, que aquestes localitats es gestionin de manera intel·ligent.
I això a la pràctica significa que els tècnics municipals disposen d’informació actualitzada sobre diferents serveis metropolitans, com les queixes per pudor, i poden intervenir de manera ràpida i eficient; o poden també comprovar l’estat de les parades del bus metropolità i gestionar desperfectes i petites intervencions de millora.
Sobre el terreny
La plataforma Smart AMB rep i registra directament la informació a través de l’enviament de les dades que obtenen inspectors i altres actors sobre el terreny. Cada municipi pot accedir a les seves dades i comprovar l’estat de diverses àrees de gestió de l’espai públic (parcs i platges), la mobilitat urbana (estat de les parades de bus) i la gestió i tractament dels residus (detecció de queixes per pudor).
Com a novetat, s’estan incorporant actualment altres usos a l’àrea de la cartografia (que permetrà actualitzar el mapa topogràfic de cada municipi), l’obra pública (es podrà consultar l’estat de projectes urbanístics), la gestió de les rondes (visualització de les incidències i del mapa) i la gestió del riu Llobregat (mapa amb els punts on cal intervenir).
L’AMB compta també amb la plataforma SIAMB, un conjunt de webs, apps, webapps, sistemes de visualització, dades obertes, plataformes, interactives, cercadors i administració electrònica: un univers d’eines que contribueixen a la transformació digital.
Notícies relacionadesFons europeus
L’AMB té per objectiu garantir un sistema continu d’informació multidireccional i un millor ús de les eines digitals. Per a això, compta amb una inversió de 5,2 milions d’euros. Concretament, 2,150 milions provenen del Fons Feder, en el conveni firmat entre la Generalitat de Catalunya i l’AMB inclòs en el Programa operatiu Feder 14-20 de Catalunya. L’aportació de l’AMB en aquest àrea suma, doncs, un total de 3,05 milions d’euros.
Parcs i platges, a punt en un clic
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia