Fira tecnològica

Els 9 expositors estrella del MWC 2021

  • El Mobile World Congress torna a portar a Barcelona grans marques de l’ecosistema digital internacional per analitzar els reptes de la societat que ve

Els 9 expositors estrella del MWC 2021

AP / FRANÇOIS MORI

4
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com cada any, el Mobile World Congress (MWC) reunirà a Barcelona grans marques del món tecnològic, experts que analitzaran i debatran sobre els reptes de l’acceleració digitalització de les nostres societats.

L’impacte de la crisi sanitària de la Covid-19 ha obligat a reduir la presència de companyies que presentaran les seves novetats en el congrés. No obstant, el talent tornarà a ser una constant. Aquests són els nou expositors que, físicament o virtualment, marcaran la catorzena edició del MWC.

1– SpaceX

Poques empreses aeroespacials han sigut tan mediàtiques com és SpaceX, el projecte amb què el seu fundador, el físic i magnat Elon Musk, pretén agilitar el turisme espacial i la colonització de Mart. La popularitat de Musk, director general de Tesla i una de les ments darrere de PayPal, pot ser un al·licient suficient per considerar-ho un dels pesos pesants d’aquesta edició. Hi parlarà de Starlink, l’ambiciós projecte amb què busca crear una constel·lació de satèl·lits que permeti portar Internet de banda ampla per tot el planeta.

2– Huawei

El MWC no s’entén sense la telefonia mòbil. Tot i que el congrés reunirà alts directius i experts de gegants de les telecomunicacions com Vodafone Group, Orange, Deutsche Telekom o ZTE –xerrades clau–, el pes pesant més gran d’aquest sector que serà present és Huawei. El gegant tecnològic xinès ha sabut posicionar-se en les economies emergents per situar-se segon en la llista de companyies telefòniques més importants, per davant d’Apple i amenaçant la supremacia de Samsung, present telemàticament en el congrés. El seu director executiu, Ryan Ding, participarà una sessió per analitzar la transformació d’aquest sector.

3– Samsung

No es pot parlar de telefonia mòbil sense parlar del líder del sector. El gegant sud-coreà Samsung va anunciar fa un mes que no assistiria presencialment al Mobile, però això no ha impedit que ho faci virtualment. Així, en la primera jornada del congrés participarà en un esdeveniment en què es preveu que presenti una «nova experiència de rellotge», en altres paraules, la nova versió del smartwatch Wear OS en què ha estat treballant juntament amb Google. No està clar si Samsung presentarà nous dispositius, però sí que detallarà les noves millores de seguretat per als Galaxy.

4– IBM

La informàtica és un altre dels pilars del Mobile. I IBM és un dels pilars de la informàtica. La multinacional nord-americana, fundada el 1911, serà present en el congrés amb el guiatge del seu director executiu, Arvind Krishna, que participarà en una xerrada sobre les xarxes mòbils com a infraestructura clau per al desenvolupament d’innovació revolucionària com la intel·ligència artificial (IA), la computació quàntica o el ‘Blockchain’.

5– Amazon Web Services (AWS)

Pensar en Amazon és fer-ho en el seu domini del comerç electrònic mundial, en els seus centres d’embalatge i en els seus repartidors. No obstant, el gegant tecnològic de Jeff Bezos té un altre tentacle molt més present en les nostres vides. És Amazon Web Services (AWS), els seus serveis de computació al núvol, la columna vertebral que sustenta a la majoria de pàgines d’internet que visitem. La importància del núvol, sector que lidera amb mà de ferro, fan que les seves xerrades en el MWC siguin clau. No és estrany doncs que el responsable d’aquesta hegemonia, Andy Jassy, hagi sigut elegit com a successor de Bezos.

6– Kaspersky

El salt a la digitalització forçat per la pandèmia ha posat en relleu la falta de cultura de ciberseguretat en empreses i particulars. Fundada per Eugene Kaspersky el 1997, la companyia internacional de seguretat informàtica que porta el seu nom és la gran referència del sector. El seu director executiu també serà al MWC.

7– Revolut

Aquesta jove ‘fintech’ –empresa de tecnologia financera– fundada el 2014 ha sigut una de les grans sensacions dels últims anys. Opera com un banc únicament digital que permet les transaccions, ús de targetes, canvi de divises, compravenda d’accions, concessió de crèdits així com intercanvi de criptomonedes. El seu fundador i director executiu, Nik Storonsky, participarà en una de les conferències del MWC.

8– Accenture

Notícies relacionades

Una de les companyies més grans del món, Accenture és una consultoria estratègica, especialista a dissenyar estratègies empresarials, oferir serveis tecnològics i adaptar-los a aquests negocis. A més de la seva directora executiva, Julie Sweet —la «dona més poderosa en els negocis», segons la llista de Fortune—, el Mobile comptarà amb fins a deu experts i dirigents de la firma més, que participaran en xerrades sobre temes com el 5G, el mercat de les tecnologies ‘wireless’ o innovació.

9– Qualcomm

El maig passat, el fabricant de xips i semiconductors Qualcomm va anunciar que no tindria un estand físic al MWC. Aquesta decisió va ser un cop per al congrés, ja que era una de les companyies més emblemàtiques i que tradicionalment tenia més presència. Les seves novetats sobre 5G i realitat augmentada no seran a la fira, però sí ho farà el seu president i director executiu, Cristiano Amon, que participarà en diferents xerrades sobre innovació digital i el desenvolupament del 5G.