Dia de la Dona a Mollet del Vallès

Mollet reclama mesures per mitigar l’impacte de gènere derivat de la crisi de la Covid

Ajuntament i entitats es conjuren per celebrar un 8-M diferent, en línia, però amb la mateixa força o més

Mollet reclama mesures per mitigar l’impacte de gènere derivat de la crisi de la Covid
2
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú
Joan Salicrú

Periodista

ver +

Cal aplicar mesures destinades a mitigar l’impacte de gènere derivat de la crisi provocada per la Covid.

Aquesta és una de les peticions que figura al manifest institucional del 8-M de Mollet del Vallès, proposat per la Diputació de Barcelona i que la junta de portaveus de l’ajuntament ha ratificat per unanimitat.

El manifest reivindica la igualtat efectiva entre homes i dones en l’àmbit social, polític i econòmic i es manifesta el compromís de continuar treballant per aturar qualsevol forma de discriminació contra les dones com a deure de totes les administracions.

El text, que en aquesta ocasió no es podrà llegir en un acte públic a la plaça Major com era habitual per tal d’evitar aglomeracions, es podrà llegir sencer a la web municipal.

Programació totalment en línia

Programació totalment en líniaAquest any la programació s’ha transformat totalment al format virtual, i arrencarà amb la presentació de les obres presentades a la convocatòria del Feminartist i s’allargarà durant tot el mes.

A partir d’aquest cap de setmana, aquest any es podran consultar al canal de Youtube d’‘Oci a casa’ vídeos sobre com elaborar mascaretes especials per al 8 de març, de reivindicació de la igualtat efectiva del SIAD sota el títol ‘I tu, ¿trenques amb els prejudicis?’ i de l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet (IMSD), amb el títol ‘Sense excuses’.

També es podran fer tallers, cursos i xerrades de temàtica diversa. I activitats familiars com el Contacontes de Gogaritxi, que es podrà veure el diumenge 14 de març a les 12 h a través del canal de Youtube de l’ajuntament.

Alertar de les violències virtuals

Alertar de les violències virtualsPrecisament, fent de la necessitat virtut, una activitat a porta tancada que es portarà a terme al Casal Obert –classe dels Gegants– és un taller impartit pel col·lectiu Gogara per alertar de les noves violències que tenen lloc a l’entorn digital. «Internet no té cos, però sí gènere», diu el lema de la proposta.

Notícies relacionades

Es tracta, expliquen els organitzadors, de comprendre que en realitat no parlem d’una nova forma de violència sinó de la mateixa violència de gènere només que practicada a l’entorn digital, en què la immediatesa, l’anonimat i la capacitat de difusió dificulten en gran manera revelar les agressions que s’hi produeixen. Una rellevant reflexió per a un 8-M diferent però igual o més reivindicatiu.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO