Rehabilitació

La Fundació Sanitària Mollet llança un canal de YouTube per complementar tractaments mèdics

  • El canal compta ja amb més de 140 vídeos pràctics, 800 usuaris subscrits i més de 30.000 visualitzacions

  • Estan explicats per professionals amb l’objectiu de descentralitzar l’atenció més enllà dels hospitals

La Fundació Sanitària Mollet llança un canal de YouTube per complementar tractaments mèdics

FSM

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Recupera’t Online és un canal de YouTube liderat pel Servei de Rehabilitació de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) que ja compta amb més de 140 vídeos de creació pròpia que tenen per objecte complementar tractaments mèdics prescrits per professionals, «afavorint un seguiment més intensiu de l’atenció més enllà de les parets del centre», assenyalen des de l’FSM.

El canal inclou vídeos de rehabilitació (fisioteràpia, teràpia ocupacional i logopèdia) que «poden donar resposta a les necessitats de moltes especialitats». Primer, s’expliquen i ensenyen els exercicis a la consulta perquè, posteriorment, el pacient pugui realitzar-los des de casa amb suport audiovisual, cosa que suposa una «millora de l’atenció, una més ràpida recuperació i una adherència més gran al tractament», asseveren des de l’Hospital de Mollet.

Recupera’t Online facilita també el seguiment d’exercicis com logopèdia que, a causa de la situació epidemiològica actual, no es podien mostrar sense treure’s la mascareta i permet reduir les visites de persones vulnerables o de risc a centres hospitalaris o de risc sense perjudici de la seva atenció o recuperació.

Des d’octubre del 2020, data d’inici d’ús de l’eina Recupera’t Online, els més de 2.000 pacients del Servei de Rehabilitació «han notat una millora en l’escala EVA de dolor passant del 7 fins a 4,5 de mitjana», destaquen des de l’FSM.

Més enllà de les parets de l’hospital

Notícies relacionades

Recupera’t online va néixer durant la Covid-19, en un moment on l’accés als centres sanitaris era inferior. No obstant, actualment, el canal ha resultat ser una eina «de gran utilitat per als pacients», fomentant un suport audiovisual i complementari d’aquells exercicis prescrits i explicats per professionals amb l’objectiu de descentralitzar l’atenció més enllà dels centres sanitaris.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO