Pioner a Espanya

Ayuso crearà un centre per a homes víctimes de violència sexual

La ministra d’Igualtat qualifica d’"ocurrència frívola" i de "perversió" la mesura anunciada per la presidenta madrilenya

Ayuso crearà un centre per a homes víctimes de violència sexual

Alberto Ortega - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Héctor González

En un moviment sense precedents en cap altra comunitat, el Govern d’Isabel Díaz Ayuso crearà el primer centre d’atenció als homes víctima de violència sexual d’Espanya, tal com va donar a conèixer la mateixa presidenta madrilenya en la seva intervenció d’ahir en el debat sobre l’estat de la regió que es va celebrar ahir a l’Assemblea de Madrid.

Amb una inversió anual de 700.000 euros, l’espai comptarà amb un equip multidisciplinari de professionals, incloent psicòlegs, treballadors socials i advocats, que oferirà serveis integrals que abordaran les complexes necessitats dels homes que han experimentat violència sexual, ja sigui en la infància o en la vida adulta, com en situacions relacionades amb el chemsex, el consum de drogues durant l’activitat sexual. D’acord amb les explicacions d’Ayuso, aquesta iniciativa sorgeix arran que s’ha detectat "que molts homes han patit aquest tipus de violència, alguns durant la infància, motiu pel qual arrosseguen seqüeles, i d’altres en l’entorn del chemsex".

La iniciativa se suma a la xarxa d’assistència que la Comunitat de Madrid ha estat desenvolupant en els últims anys, incloent el Centre d’Atenció Integral a Dones Víctimes de Violència Sexual (CimasCam), inaugurat e 2009, i el Centre de Crisi 24 hores, operatiu des de principis del 2023. A més, es preveu l’obertura d’un centre residencial amb una inversió de 2,7 milions d’euros i un centre pioner destinat a recolzar les dones que desitgen abandonar la prostitució, que ofereix recursos perquè es reinsereixin laboralment i assistència psicològica i legal.

Notícies relacionades

"Ocurrència frívola"

La ministra d’Igualtat, Ana Redondo, va qualificar d’"ocurrència frívola" i de "perversió" l’anunci d’Ayuso de crear un centre per a homes que pateixin agressions sexuals. "És una ocurrència frívola i una perversió, perquè partint del respecte absolut a totes les víctimes de violències sexuals no es pot barrejar, com ella barreja absolutament tot, les dones víctimes de violència de gènere i víctimes de violències sexuals amb un altre tipus de víctimes, amb els homes que poden ser també víctimes de violència sexual", va remarcar.