Als 100 ANYS

Mor Gloria Stuart, l'actriu que va interpretar la dona gran de 'Titanic'

El seu paper com a narradora de la pel·lícula li va valer una nominació a l'Oscar

Gloria Stuart, a l’arribar a la gala dels Oscars, el 23 de març del 1998 a Los Angeles, en què estava nominada com a millor actriu de repartiment pel seu paper aTitanic.

Gloria Stuart, a l’arribar a la gala dels Oscars, el 23 de març del 1998 a Los Angeles, en què estava nominada com a millor actriu de repartiment pel seu paper aTitanic. / AP

2
Es llegeix en minuts
EFE

Gloria Stuart, l'actriu que va interpretar la dona gran del film Titanic, va morir ahir a la seva residència de Los Angeles als 100 anys d'edat. Stuart, que patia un càncer de pulmó des de feia cinc anys, va aconseguir una nominació a l'Óscar com a millor actriu de repartiment pel seu paper en la pel·lícula protagonitzada per Kate Winslet i Leonardo DiCaprio, en què ella actuava com a narradora de la història d'amor entre el personatge de Winslet (ella en la vellesa) i DiCaprio. Per aquell mateix paper va aconseguir el guardó del Sindicat d'Actors.

El director de la pel·lícula, James Cameron, va explicar en el seu moment que buscava per a aquest rol algú que hagués viscut l'època daurada de Hollywood i es va decantar per Stuart perquè, als seus 87 anys, era una de les poques actrius de la seva edat "encara disponible, sense problemes amb l'alcohol, ni amb reuma ni caient per l'edat". Per la seva part, l'actriu, en la seva biografia, va revelar que després de llegir el guió de Titanic es va dir a si mateixa: "El paper que volia i esperava tota la meva vida ha arribat". La pel·lícula, rodada el 1997, va recaptar 1.800 milions de dòlars i es va convertir en la més taquillera de la història fins a Avatar.

Cine de terror

Nascuda el 4 de juliol de 1919 a Santa Monica (Califòrnia), Stuart va començar la seva carrera fent teatre a Pasadena i aviat va aconseguir un contracte amb els estudis Universal. El seu debut en el cine va arribar amb Street of Women, el 1932. Aviat va destacar com una de les primeres "reines del crit" per la seva tasca en films de terror com Frankenstein, El casalot de les ombres (1932), L'home invisible (1932) i Un beso ante el espejo (1933), i la seva carrera va continuar amb títols com Time Out for Murder (1938).

Notícies relacionades

Es va retirar del cine al final de la dècada de 1940 fins que en els 80 va tornar a la petita pantalla en sèries com S'ha escrit un crim. Però la fama definitiva li va arribar de forma tardana, amb el paper a Titanic, al qual van seguir intervencions en el film de Wim Wenders Terra d'abundància (2004), i en sèries com General Hospital.

Es va casar dues vegades, primer amb l'escultor Blair Gordon Newell i després amb el guionista Arthur Sheekman, amb qui va tenir una filla, l'escriptora Sylvia Thompson.