FESTIVAL DE SITGES

Álex de la Iglesia rep el Méliès d'Or per 'Balada triste de trompeta'

A la Gala Méliès s'ha entregat també la Maria Honorífica al cineasta i escriptor Gonzalo Suárez

Álex de la Iglesia rep el premi de mans de Carlos Areces i Carolina Bang.

Álex de la Iglesia rep el premi de mans de Carlos Areces i Carolina Bang. / DIEGO CALDERÓN

1
Es llegeix en minuts
JUAN MANUEL FREIRE / Sitges

Álex de la Iglesia ha rebut aquesta nit, de mans del seu col·laborador Carlos Areces, i en companyia de la seva també aliada Carolina Bang, el premi Méliès d'Or de la Federació Europea de Festivals de Cine Fantàstic per Balada triste de trompeta. "Com ha millorat el teu cine des que comptes amb actors de categoria", li ha dit Areces jocosament. "I la meva vida", ha respost De l'Església.

En el seu discurs, l'expresident de l'acadèmia de cine, que ja va obtenir el Méliès d'Or amb El día de la bestia, ha recordat els seus inesborrables temps passats al Festival de Sitges i ha dedicat el premi a Areces i Bang, "sense els quals la pel·lícula hauria estat impossible". El Méliès d'Or al millor curtmetratge ha correspost a Suiker Sugar, de l'holandès Jeroen Annokee.

Notícies relacionades

a la mateixa Gala Méliès s'ha entregat la Maria Honorífica al cineasta i escriptor Gonzalo Suárez, un d'aquells directors que el festival considera entre "els altres fantàstics"; creadors que, tot i no abraçar directament el gènere, incorporen alguns dels seus elements en propostes úniques i personals; en el cas de Suárez, això queda evidenciat a El extraño caso del doctor Fausto (1969), Remando al viento (1988) i Don Juan en los infiernos (1991), entre altres títols. L'actriu Ana Álvarez (Don Juan en los infiernos ha estat l'encarregada d'entregar el guardó. "M'encanta haver sobreviscut a aquest premi pòstum", ha dit Suárez en un de les seves naturals demostracions d'enginy.

Aquest dijous, al vespre, Suárez presentava al festival el seu últim llibre, El síndrome de Albatros (Seix Barral), acompanyat del seu fill Gonzo, el conegut dissenyador de videojocs, i de la mateixa Álvarez, que ha llegit un fragment de la novel·la. La secva xerrada ha estat a parts iguals eròtica, jocosa i autoparòdica.