John Irving advoca per les "identitats sexuals minoritàries"
L'escriptor nord-americà presenta a Barcelona la seva última novel·la, 'En una sola persona'
El novel·lista John Irving, a Barcelona. /
L'escriptor nord-americàJohn Irving ha explicat avui aBarcelonaque la seva novel·la 'En una sola persona' (Edicions 62) --'Personas como yo' en l'edició en castellà de Tusquets-- és "una novel·la explícitament política" i una reivindicació de les "identitats sexuals minoritàries" en què fa una crida a "la intolerància contra els intolerants".
El protagonista de la novel·la, Billy Dean, busca la seva pròpia identitat sexual a partir de la influència de dues figures clau, la senyoreta Frost, la bibliotecària a qui adora un jove de 13 anys i que resulta ser un transsexual, i el pare del noi, homosexual. Per assegurar la versemblança d'aquest personatge, resident a Madrid, Irving ha explicat que va passar tota una setmana visitant els clubs gais del barri deChueca.
"Sempre m'han interessat els 'outsiders', les minories. I sens dubte els bisexuals i els transsexuals ho eren als anys 50", ha afirmat Irving. I no només als anys 50. "Reagan no va pronunciar la paraula 'sida' ni una sola vegada en els seus set anys de mandat i espero que la història el condemni com el president més irresponsable de la història dels Estats Units", ha sentenciat.
No només l'expresident ha estat criticat per Irving, sinó també l'escriptor Ernest Hemingway. "Sempre l'he odiat", ha dit, després de proclamar que mentre que Hemingway presumia de púgil sense ser-ho, ell sí que ha estat campió de lluita grecoromana. Encara que, a més de la seva impostura personal i literària, Irving ha manifestat la seva incomoditat amb el concepte masclista de la vida de l'autor d''El vell i la mar'.
Autobiogràfic
Notícies relacionadesIrving, sovint autobiogràfic en les seves novel·les, ha aclarit, en una entrevista amb l'agència Efe, que no hi ha res d'ell en el protagonista, a part de les similituds entre la seva pròpia mare i la del protagonista. "Hi ha poc de mi en Billy, excepte que com ell, entre els 13 i els 18 anys, et passes tota l'estona imaginant i desitjant fer l'amor amb tothom. Però jo era un noi hetero bastant comú, no com Billy, per això el vaig inventar, un jove que mai va estar a l'armari", ha explicat. En una resposta directa a la pregunta sobre si alguna vegada havia mantingut relacions homosexuals que la revista 'Time' li va fer en referència a aquesta novel·la, Irving va respondre: "No, que jo en sigui conscient".
'En una sola persona' és la 13a novel·la d'Irving (Exeter, Nou Hampshire, 1942), autor de títols com 'Prínceps de Maine, reis de Nova Anglaterra', 'L'hotel New Hampshire', 'El món segons Garp', 'Una dona difícil' o les recents 'Fins que et trobi' i 'L'última nit a Twisted River'.
- Successió Els fills d’Andic avancen en la gestiódel futur de l’empresa
- La llei reorganitza la justícia i l’expandeix per tot el territori
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Educació farà una "avaluació emocional" dels professors