FESTIVAL D'ESTIU

Torroella estrena auditori i imatge

L'Acadèmia 1750 obrirà la nova seu el 19 de juliol amb obres de Haendel i Vivaldi

Ute Lemper.

Ute Lemper.

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / Barcelona

Molts són els canvis delfestival de Torroella de Montgríaquest estiu amb nou auditori, nova imatge i web, a través de la qual es podran comprar les entrades, una aposta pel públic familiar i l'ampliació del certamen a la veïna Estartit amb quatre concerts a l'aire lliure a prop de les Medes, a preus populars d'entre 5 i 8 euros. «Obrir-nos al públic familiar és una prioritat. Educació i cultura han d'anar de la mà a Torroella», va assenyalar Faura.

Lamúsica barroca i els recitals de piano centren la programació que inclou a més un espectacle d'Ute Lemper en què la polifacètica cantant i actriu interpretarà des de tangos fins a cançons de Weill, Piaf i Brel (4 d'agost). El piano, que anirà a més en pròximes edicions, compta en aquesta amb la gran dama russa Elisabeth Leonskaya (2 d'agost), el crac Uri Cane que versionarà obres clàssiques en clau de jazz (28 d'agost) i els espanyols Iván Martín (15 d'agost) i Joaquín Achucarro (22 d'agost), imprescindible a Torroella.

Notícies relacionades

El festival obrirà amb un concert de la seva orquestra l'Acadèmia 1750, el 19 de juliol a l'Auditori Ter, una sala polivalent apta per a 485 persones que substituirà l'església de Sant Genís. «Guanyarem en acústica, visibilitat i confortabilitat», va explicar ahir Josep Lloret, ànima del festival i codirector artístic amb Montse Faura, responsable també de l'Escola Municipal de Música de Torroella. Dirigida per Enrico Onofri, l'Acadèmia 1750 interpretaran un concert amb els millors duos de les òperes deHaendel i Vivaldi amb la soprano Núria Rial i el contratenor Xavier Sabata. «L'Acadèmia serà l'artista principal invitada aquest any. És un missatge que deixa clara l'aposta que fem per una orquestra que ens permet programar allò que ens agrada», va destacar Lloret en un any en què a la crisi s'ha sumat la pèrdua del principal patrocinador del festival, la Fundació Caixa Catalunya. El pressupost del festival és de 474.000 euros, un 14% menys que l'any anterior. «Esperem que les administracions públiques aportin entre el 60 i el 70%», va explicar Faura, pendent de saber quina suma aportarà el Ministeri de Cultura i la Generalitat. L'Acadèmia 1750 també dedicarà un concert a Ferran Sor, compositor barceloní de qui descobrirà el seu vessant simfònic (3 d'agost).  

Entre les actuacions a destacar figuren el concert de Jordi Savall i Hespèrion XXI. La música de Bach estarà present en dos concerts: el primer serà amb el cor de veus blanques de la catedral de Berlín que oferirà algunes de les seves famoses cantates (28 de juliol) i el segon, amb l'Orquestra Barroca de Friburg interpretant la 'Suite núm. 4' i la número 1 (9 d'agost).