NOVA EDITORIAL EN CATAlÀ

Eugènia Broggi munta el segell independent L'Altra

L'editora inicia la seva nova etapa amb Toni Sala i James Salter

L’editora Eugènia Broggi, amb un dels seus llibres, en la presentació del seu nou segell editorial.

L’editora Eugènia Broggi, amb un dels seus llibres, en la presentació del seu nou segell editorial. / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
ELENA HEVIA
BARCELONA

SSSRqacostuma a dir que les pèl-roges tenen molta determinació i a Eugènia Broggi no n'hi falta. L'estiu passat, quan la crisi seguia castigant i de quina manera el sector, va deixar la seva ben remunerada feina d'anys com a editora a Empúries, Grup 62, amb la secreta intenció de crear un nou segell, mitjà i independent, convençuda que al mercat del llibre català hi ha espai per a una cosa així. «No vaig saber adaptar-me al ritme de Planeta [avui important soci del Grup 62], estava perdent el respecte per la meva feina», confessa l'editora a manera de declaració d'intencions. La nova criatura es dirà L'Altra -un nom que per cert comparteix amb la nova novel·la de l'escriptora Marta Rojals, mera coincidència- i pretén publicar entre 12 i 15 llibres per any.

SORTIDA AL FEBRER / Els noms amb què obrirà el foc el 12 de febrer vinent són Toni Sala, que, a la seva novel·la Els nois, s'endinsa en les misèries de la prostitució a les carreteres catalanes, i James Salter, que després de dècades de silenci als 88 anys sembla haver assolit finalment la consideració de clàssic indiscutible de la literatura nord-americana. Broggi va comprar per al seu antic segell la nova i esperadíssima novel·la de Salter, però s'ha tret l'espineta contractant l'extraordinària L'última nit per al seu nou i personal projecte editorial.

També publicarà a partir de la pròxima edició el premi Documenta, que han rebut entre altres autors com Toni Sala, Pau Vidal o Vicenç Pagès. Serà al març. I té en cartera l'última novel·la de l'escriptora nord-americana Lionel Shriver, El germà gros, i de la revelació brasilera Daniel Galera. Tot i que en principi les línies de L'Altra estan circums-

crites a la narrativa contemporània en català, l'editora no es tanca a acollir en el futur en el seu catàleg no-ficció, llibres infantils i fins i tot textos en castellà. «De moment, la meva intenció és captar aqueslls excel·lents lectors que viuen i parlen en català però segueixen llegint en castellà», apunta.

Notícies relacionades

Un editor experimentat com Xavier Folch, que va ser cap de Broggi a Grup 62, va assistir a la presentació del nou segell per oferir-li el seu suport convençut que «hi ha un lloc per als editors petits més creatius no tan preocupats per la part econòmica del negoci». Broggi va recordar un dels primers consells de Folch: «Costa molt guanyar la reputació d'una editorial però molt poc perdre-la».

L'Altra també tindrà edició digital i el nou segell pretén que la seva pàgina web sigui un lloc de trobada perquè els lectors hi puguin aportar els seus comentaris i les seves recomanacions.