DE 3 X 3,39 METRES

Desvelat per fi el quadro de la família reial d'Antonio López

El pintor castellanomanxec ha trigat dues dècades a acabar el seu magne retrat de Joan Carles, Sofia, Felip, Elena i Cristina

Finalitzat el retrat reial d’Antonio López. / EFE (ATLAS)

1
Es llegeix en minuts

El secret més ben guardat de Patrimoni Nacional s'ha fet esperar fins al final, ja que el quadro 'La família de Joan Carles I' d'Antonio López no ha estat mostrat a la premsa fins després de la presentació de l'exposició 'El retrat en les col·leccions reials. De Joan de Flandes a Antonio López'.

Fins que no s'ha acabat la roda de premsa amb el president de Patrimoni Nacional, José Rodríguez-Spiteri, i els comissaris de la mostra, la sala convertida en 'caixa forta' del retrat no s'ha obert. A partir d'aquell moment el quadro d'Antonio López s'ha convertit en un dels més fotografiats.

Rodríguez-Spiteri ha reconegut que en els quatre anys que fa que  està al capdavant d'aquesta institució "mai hi havia hagut una expectació tan gran" i ha considerat que amb aquesta mostra s'ha volgut fer un homenatge a Joan Carles I i a la reina Sofia, presents també en dos quadros d'Hernán Cortés amb què s'inicia l'exposició.

RETRAT PODERÓS

Sobre l'obra d'Antonio López, ha recordat les paraules de l'artista al qualificar-la d'un retrat "poderós i de gran dignitat" i ha agraït l'experiència que ha pogut viure amb el pintor en la fase final del procés creatiu de l'obra.

Amb unes dimensions de 3x3,39 metres, la pintura més gran feta per l'artista castellanomanxec mostra, dret i de mida natural, Joan Carles centrat, amb Sofia a la seva esquerra, i formant una mica de corba, un joveníssim príncep Felip, avui convertit en el rei Felip VI.

Notícies relacionades

A l'altre extrem, apareixen, al costat del seu pare, les infantes Elena --a qui el rei Joan Carles abraça per l'espatlla-- i Cristina, amb una flor a la mà.

Antonio López ha trigat 20 anys a acabar, al Palau Reial de Madrid, el quadro.