CRÒNICA
Les Luthiers, el riure que no s'atura
El grup es va tornar a posar el públic a la butxaca amb l'antologia '¡Chist!' en la seva primera aparició com a sextet a Barcelona

/
Les Luthiers tenen un do innegable per enganxar el públic. Ho van demostrar, una vegada més, en la primera funció de '¡Chist!' dijous a l'Auditori del Fòrum. El públic que va omplir la platea i l'amfiteatre va disfrutar d'allò més amb les eternes bromes musicals d'aquest veterà grup argentí d'humor musical, i ho va manifestar amb un càlid aplaudiment de comiat.
Era la primera vegada que aquests 'Rolling Stones del riure' actuaven a Barcelona sense Daniel Rabinovich, que va morir l'estiu passat. Malgrat la seva absència, la greixada màquina de gags, convertida en sextet, va funcionar com un rellotge, i les dues noves incorporacions, Martín O’Connor (que tant fa un do de pit com interpreta un polític obtús) i Horacio 'Tato' Turano, es van acoblar amb naturalitat amb els històrics Carlos López Puccio, Jorge Maronna, Carlos Núñez Cortés i Marcos Mundstock.
Notícies relacionadesAmb l'edat, Les Luthiers segueixen afinant, no només amb les veus sinó a l'hora de triar els temes entre el seu ampli repertori. En aquesta ocasió, l'espectacle s'articula al voltant de l'infal·lible gag 'La comissió'. Les escenes en què dos polítics intenten convèncer un compositor per canviar l'himne nacional a la seva conveniència va donar peu a moments divertidíssims. Fins i tot quan, gairebé al principi, un tècnic de so va haver d'entrar a la sala per resoldre un problema tècnic, va seguir la broma. Amb gairebé 50 anys en escena, Les Luthiers tenen fons de sobres per sortir-se'n de qualsevol situació.
DRÀCULA I MASTROPIERO
A vegades un no sap bé si es diverteixen més ells o el públic. Només cal veure la cara de murri de Marcos Mundstock vestit de Dràcula o l'actitud solemne que adopta poc després per presentar les obres del mestre Johann Sebastian Mastropiero, un dels clàssics del grup. D'ell van interpretar el famós madrigal 'La bella y graciosa moza marchose a lavar la ropa'. I malgrat ser uns dels números més antics de la nit (data del 1977), va ser un dels més aclamats. Les seves cares de sorpresa davant l'embolic que muntava el cantant solista després d'alterar l'ordre de la partitura no tenien desperdici. Llàstima que en les últimes files es perdessin aquests detalls. Si segueixen actuant en auditoris tan grans, potser els convindria imitar els Rolling Stones i posar pantalles gegants.
- Novetat Cercle blau a Whatsapp de Meta AI: com treure'l del telèfon
- Sis hores d’‘oblit’ El Govern va dubtar de Renfe i va demanar a un alcalde que comprovés si hi havia un tren de Rodalies amb passatgers abandonat a Sant Miquel de Fluvià
- Al Parlament Una diputada de Junts: «La infermera del CAP em va dir que si fos immigrant em donarien cita avui mateix»
- Previsió meteorològica Tornen les pluges a Catalunya: l’avís del Meteocat
- REIAL MADRID: La UEFA sanciona Mbappé i Rüdiger pels seus gestos desafiadors, però jugaran contra l’Arsenal
- Trànsit ferroviari La línia R1 de Rodalies recupera la circulació després de la retirada del cotxe que havia caigut a les vies
- Deute històric Els gitanos del Raval demanen immortalitzar les dones de la rumba catalana al carrer de la Cera
- Educació El pediatre Carlos González explica com fer que els fills llegeixin: "La insistència, de vegades..."
- Conflicte contra els houthis «¡Ups!»: Donald Trump publica el vídeo d’un atac mortal a rebels del Iemen
- AVUI A MONTJUÏC (21.00 H) Barça-Betis: el somni de Hansi, el tècnic que revisa com dorm cada jugador