Borja Cobeaga roda amb Michelle Jenner i Hugo Silva a Barcelona

El curt forma part de la tercera edició de Cinergía, intent de Gas Natural Fenosa de conscienciar sobre l'eficiència energètica a través del cine

rt3b4592

rt3b4592

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Gas Natural Fenosa ja ha posat en marxa una nova edició de Cinergía, les seves sèries de curts amb doble missió: recolzar el cine espanyol i conscienciar sobre la importància de l’eficiència energètica. Aquestes ficcions han aconseguit bastant èxit a la televisió i les xarxes: els curts de la segona edició han superat els 12 milions de visualitzacions. 

    Encara falta per estrenar un curt d’aquella segona tanda –el dirigit per Isabel Coixet, que es podrà veure al pròxim Festival de Màlaga–, però ja s’estan rodant els de la tercera. Novament, es tracta d’històries amb un marcat punt còmic, cada una dins d’un gènere particular. Totes quatre han sigut escrites per Daniel Sánchez Arévalo, conegut guionista i director de cine. Seves són Primos i La gran familia, i és, a més, recent finalista del premi Planeta amb la novel·la La isla de Alice. De la direcció se n’encarrega ell mateix en una ocasió, i tres directors més a les restants. 

MANS A L’OBRA / Dimecres passat, Borja Cobeaga, conegut pels seus guions juntament amb Diego San José (Ocho apellidos vascos i Ocho apellidos catalanes) i per pel·lícules pròpies com Pagafantas i Negociador, es va posar mans a l’obra amb un d’aquests curts al centre de Barcelona, a la cantonada de la Rambla de Catalunya amb el carrer de Provença, per ser més precisos. Al voltant aviat es va començar a armar un enrenou. Eren els focus i les càmeres. Qualsevol rodatge atrau mirades: ¿i si hi ha algun famós? Els buscadors de cares conegudes van tenir en aquesta ocasió recompensa, perquè en l’escena que estava a punt de rodar-se actuaven Hugo Silva, Mi-chelle Jenner i Fernando Tejero. 

    Es tractava del final de la història, en què els serveis d’urgències treuen un cos del portal d’un edifici i el trio observa l’acció amb consternació, en el cas de Tejero convertida en col·lapse místic còmic. Silva i Jenner encarnen una parella que busca pis; Tejero, l’home que els ha ensenyat la possible casa dels seus somnis al començament de tot. De somnis o de malsons, ja que una veïna interpretada per Rossy de Palma «fa coses rares», en succintes (sense espòilers) paraules del director. 

Notícies relacionades

GUIÓ ALIÈ / Cobeaga sol veure com altres roden els seus guions. En aquesta ocasió, és ell qui dirigeix el que ha escrit un altre. «Dirigir un guió de Sánchez Arévalo –explica– em resulta bastant graciós, perquè ens coneixem des de fa anys, des de l’època en què fèiem curts, igual que Kike i Alberto [Maíllo i Ruiz Rojo, els altres directors d’aquesta edició de Cinergía]. Tots vam coincidir al circuit del curtmetratge», explica. 

    Després del repte de dirigir un guió aliè, ara té al davant el d’adaptar un tebeo sagrat, Superlópez, per al blockbuster de Zeta Cinema, que arribarà el 2017 amb Dani Rovira com a protagonista. La pel·lícula parteix de l’imaginari de la creació de Jan, sense fixar-se en un àlbum particular: «No ens hem basat [de nou coescriu amb San José] en una història prèvia, però és bastant fidel. L’esperit i l’ambient hi són presents, i el to hi serà, però no ens hem basat en cap volum concret», assegura.