secundària de luxe

Chus Lampreave, en cinc vídeos

L'actriu madrilenya ha mort aquest dilluns als 85 anys

Seqüència de Chus Lampreave, a la pel·lícula ’Belle époque’, de Fernando Trueba, estrenada el 1992. Va ser guardonada amb un Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

1
Es llegeix en minuts

L'actriu madrilenya Chus Lampreave ha mort aquest dilluns als 85 anys. La intèrpret (Madrid, 11-12-1930 ) va treballar en més de 50 pel·lícules i va guanyar el Goya a la millor actriu de repartiment per 'Belle époque' (1992), dirigida per Fernando Trueba. El film va ser guardonat amb un Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. Però va ser amb un altre director espanyol amb qui es va convertir en una secundària de luxe. Lampreave es va convertir en la verdadera 'noia Almodóvar' a base de participar en moltes pel·lícules del manxec.  

Als 50 anys va debutar amb Almodóvar a 'Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón' (1980) i quatre anys més tard, ja en la seva quarta pel·lícula amb el director manxec, treballava a '¿Qué he hecho yo para merecer esto?', protagonitzada per Carmen Maura.

Seqüència protagonitzada per Chus Lampreave a ’¿Qué he hecho yo para merecer esto?’, de Pedro Almodóvar, estrenada el 1984.

La verdadera 'noia Almodóvar' també va participar en el film pel qual el director manxec va aconseguir l'Oscar al millor guió original per 'Hable con ella'. 

Seqüència protagonitzada per Chus Lampreave a la pel·lícula d’Almodóvar ’Hable con ella’, estrenada el 2002.

Més tard, Almodóvar va confiar en ella en dues pel·lícules més: 'Volver' (2006) i 'Los abrazos rotos' (2009).

Notícies relacionades

Lampreave també va ser espots publicitaris. Icíar Bollaín va comptar amb ella per a l'emblemàtic anunci nadalenc de Campofrío.

I J. A. Bayona per a l'espot de la marca de neteja KH 7.