Antonio Resines dimiteix com a president de l'Acadèmia de Cine
El vicepresident, Edmon Roch, també abandona la institució pel mateix motiu: "serioses discrepàncies amb la junta directiva"
Va dimitir, el 2011, Álex de la Iglesia. Ho va fer donant un cop de puny a la taula després que el Govern del PSOE arribés a un acord d'última hora amb PP i CiU per ressuscitar la legislació antidescàrregues, anomenada 'llei Sinde'. Va dimitir, el 2015, Enrique González Macho. Ho va fer per motius personals. Ara dimiteix Antonio Resines. ¿Què té l'Acadèmia de Cine? L'actor i productor ha informat per carta els membres de la institució que deixa el lloc de president, càrrec no remunerat que ocupava des del maig del 2015. No és l'únic que se'n va. També abandona el vaixell el director i productor Edmon Roch, que exercia les dues vicepresidències després que Gracia Querejeta dimitís al juny per incompatibilitat del càrrec amb la seva feina com a cineasta. Tant Resines com Roch diuen adéu a l'òrgan que vetlla per la salut del cine espanyol després de mantenir "serioses discrepàncies amb part de la junta directiva" que han impossibilitat, en la seva opinió, la feina diària en la presidència.
UN "HONOR"
Tant Roch com Resines han subratllat l'"honor" que ha suposat estar en la direcció de l'entitat. "En tot moment, la nostra intenció ha sigut desenvolupar les nostres funcions de la millor forma possible i sempre en benefici del sector al qual hem representat. Per a això hem emprès nous projectes, alguns encara en desenvolupament, que esperem que acabin fructificant per bé de l'Acadèmia", diuen.
GONZÁLEZ-SINDE
Creada el 1986 i amb representació de tots els sectors de la indústria, l'Acadèmia és una institució d'activitat frenètica malgrat que una àmplia majoria la coneixen només pel gran esdeveniment que realitzen cada any: la gala dels premis Goya. Tant la presidència com la vicepresidència són càrrecs voluntaris i no remunerats. Són elegits entre els acadèmics i aconsegueixen -potser sense voler- gran dosis de rellevància social i política. Ángeles González-Sinde, actual col·laboradora d'EL PERIÓDICO que va presidir l'Acadèmia entre els anys 2006 i 2009, va ser nomenada després ministra de Cultura pel Govern de Zapatero, una etapa vital i professional que la va cremar -va batallar per una llei antidescàrregues que porta el seu nom- perquè està convençuda que "mai" tornarà a la política. En aquella etapa, precisament, li va tocar lidiar amb un president de l'Acadèmia (Álex De la Iglesia) que va moure cel i terra per aconseguir una legislació que no provoqués els gurus del mal anomenat moviment internauta, com ho va fer la 'llei Sinde'.
GONZÁLEZ MACHO
Notícies relacionadesAcèrrim defensor de les sales de cine i d'unes lleis que estrangulessin el pirateig i promocionessin el consum legal de continguts culturals a la xarxa, el productor Enrique González Macho va succeir De la Iglesia amb ànim de rebaixar la tensió viscuda en l'etapa del cineasta bilbaí. El seu mandat va ser seriós i professional. No obstant, també va dimitir per sorpresa i per "motius personals". Mesos més tard, el que era l'home més poderós del cine espanyol (fundador de la cadena Renoir i la distribuïdora Alta Films, que va haver de tancar es va veure involucrat, segons el diari 'El País', en un presumpte frau de compra d'entrades del qual ell es va declarar innocent a EL PERIÓDICO.
Ara, després de la dimissió de Resines -que va exercir de vicepresident durant el mandat de González Macho- només queda esperar que l'Acadèmia convoqui noves eleccions. ¿Quan hi haurà nou president? ¿Quan serà la seva dimissió?
- Famosos Antonio Orozco, durant un avançament del seu documental: "Estava a casa creient literalment que m'anava a morir"
- Funcionaris La Generalitat convocarà una oferta d’ocupació pública de més de 7.000 places
- Avenços mèdics El Clínic remet la meitat de casos de càncer sense opcions
- Macrofesta de dia L’Hospitalet acollirà aquest dissabte «el tardeig més gran de la història»
- Pòdcast José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- La resposta La Lliga recorrerà de manera immediata la decisió del CSD sobre Dani Olmo i Pau Víctor
- Tribunals El TSJC permet a un pare personar-se per impedir l’eutanàsia del seu fill
- Ametller i l'empordanesa Arnall s’uneixen per "impulsar" el negoci de les carnisseries
- Una discussió en una fleca de l'Estartit per demanar una barra de pa en català acaba als jutjats
- ACTUALITAT BLAUGRANA El CSD dona la raó al Barça i permet que Dani Olmo i Pau Víctor acabin la temporada