I mentrestant, Bob Dylan a Las Vegas cantant 'Per què intentar canviar-me ara"
El músic actua a la capital del joc sense fer cap referència al premi Nobel de literatura

/
Bob Dylan sol ser hermètic en els seus concerts. Res de concessions populars. I no és que s'esperés que en el concert que va oferir dijous a Las Vegas, poc després que l'Acadèmia Sueca li concedís el premi Nobel de literatura, saltés a l'escenari amb un 'Hello, Stockholm', o alguna cosa per l'estil. Però alguna referència es podria haver permès. O una declaració oficial a través del seu representant, cosa que 24 hores després de l'anunci del premi encara no ha arribat. I no. Dylan no va dir ni una paraula sobre el Nobel des de l'escenari del teatre Chelsea, en el complex del casino Cosmopolitan.
Bé, de fet, pràcticament no va dir ni una sola paraula més enllà de les seves cançons. Ni es va mostrar especialment generós, amb un únic bis, una versió de 'Why try to change me now' ('Per què intentar canviar-me ara'). Posats a fer hermenèutica, potser era un missatge.
Notícies relacionadesI és que, segons els acadèmics d'Estocolm, la portaveu del jurat encara no ha aconseguit parlar amb el cantant, i només ha pogut informar de la notícia el seu representant. Segons un amic de Dylan citat per 'The Washington Post', Bob Neuwirth, el cantant "és molt capaç de no arribar a donar mai les gràcies". Així que els organitzadors del premi ja es poden començar a inquietar. Si dijous deien que tant de bo la tradicional conferència del guanyador del premi fos aquest any un concert, la possibilitat que Dylan no comparegui per recollir-lo, com va fer Sartre el 1964, està més que oberta.
I mentre segueix la controvèrsia sobre la concessió del Nobel a un escriptor de cançons, l'altre cantautor viu que també podria aspirar a un guardó similar, Leonard Cohen, li donava el seu suport des de Los Angeles, en plena promoció del seu últim disc: "Per mi és com posar una medalla a la muntanya Everest per ser la muntanya més alta".
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Dol als fogons Mor Montse Guillén, la pionera que va triomfar als EUA amb la cuina catalana
- BCN busca la fórmula per insuflar una nova vida a la seva plaça més dura
- Religió Mor Francesc, el papa que va arribar de «la fi del món» i que ha volgut portar l’Església al segle XXI
- ‘Tot el camp és un clam...’
- ELS LESIONATS DEL BARÇA Lewandowski s’allunya de la Copa i Ter Stegen «ja està llest» per reaparèixer
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Llars espanyoles Tornen els plats de Duralex: un conegut supermercat ven la clàssica vaixella amb nous dissenys
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho
- ENTREVISTA Isabel Celaá, ambaixadora davant la Santa Seu: «Al Papa no li agradava ser qualificat com a progressista ni com a conservador»