REVULSIU PER A LA TAQUILLA

Grans estrenes per només 2,90 euros

La indústria celebra l'edició número 11 de la Festa del Cine amb tres dies de preus reduïts

undefined33817636 barcelona 09 05 2016 fiesta del cine con colas  en la foto e161021123954

undefined33817636 barcelona 09 05 2016 fiesta del cine con colas en la foto e161021123954 / ALVARO MONGE

3
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Anar al cine i no pagar els 10 euros habituals sinó 2,90. Dilluns torna la Festa del Cine, l'esdeveniment amb el qual la indústria vol dinamitzar un sector que no passa per pel millor moment. La convocatòria, que dura dilluns, dimarts i dimecres, ja compleix 11 edicions i s'ha convertit en un èxit de públic, com ho és al país on va néixer: França.

La Festa del Cine -que va arrencar el 2009- va fer el seu gran salt el 2013, quan va superar el milió d'espectadors. Des d'aleshores, totes les edicions han aconseguit despatxar més d'un milió i mig de localitats. Des que es va implantar la iniciativa -organitzada per productors, distribuïdors, cines i el Ministeri de Cultura- s'han registrat 13,2 milions d'espectadors.

Per tenir accés a la promoció cal acreditar-se prèviament a la web www.fiestadelcine.com (només els majors de 60 anys i els menors de 14 poden saltar-se aquest pas). Una vegada registrats, els espectadors poden comprar les seves entrades a la taquilla, als caixers que hi ha a moltes sales o per internet. El preu reduït és per a totes les pel·lícules (no només les espanyoles) i per a tots els horaris.

Aquesta és una petita selecció d'algunes de les grans estrenes que podran veure's per 2,90 euros.

LA CHICA DEL TREN

Adaptació del 'best-seller' de Paula Hawkins en què Emily Blunt dóna vida a la protagonista, una turmentada dona que acaba de divorciar-se i que ofega les seves penes en alcohol. Cada dia agafa el tren per anar a treballar i passa per la seva antiga casa. Dirigida per Tate Taylor ('Criadas y señoras') barrejant el melodrama amb el 'thriller', la pel·lícula no ha rebut bones crítiques, però està funcionant molt bé a la taquilla dels EUA.

EL CONTABLE

Fora ja del seu vestit de Batman, Ben Affleck es posa a les ordres de Gavin O’Connor en un 'thriller' que narra la vida d'un matemàtic obsessiu i maniàtic que, a més, és un aplicat assassí en sèrie.

EL HOMBRE DE LAS MIL CARAS

Dirigida per Alberto Rodríguez, 'El hombre de las mil caras' narra un dels episodis més delirants de la història recent d'Espanya: el cas de l'exdirector de la Guàrdia Civil, Luis Roldán (interpretat per un brillant Carlos Santos) i com l'espia Paesa (Eduard Fernández, premiat a Sant Sebastià) es va posar al comandament d'una rocambolesca operació per entregar el pròfug al Govern. Intriga de trilers, mentiders i corruptes en despatxos, el film reflecteix una etapa del PSOE molt turbulenta. No deixa de ser irònic que la crònica dels anys negres del felipisme i el retrat de les clavegueres de l'Estat coincideixi amb la més gran crisi en dècades del partit socialista.

UN MONSTRUO VIENE A VERME

Notícies relacionades

L'última pel·lícula de J. A. Bayona parla de molts temes: càncer, pèrdua, soledat, assetjament escolar i com la imaginació és, a vegades, l'únic que ens permet seguir endavant. És el que li passa al xaval protagonista. Pateix 'bullying' a classe i, a més, està veient com un tumor està matant la seva mare. El seu pare no vol fer-se càrrec d'ell i la seva àvia és massa rígida. ¿Com sobreviure? De la mà de la fantasia. De la mà d'un monstre que ve a veure'l cada nit per explicar-li un conte per fugir de la realitat. O, més ben dit, enfrontar-s'hi.

LA PROPERA PELL

Estem davant de la pel·lícula més convencional i assequible d'Isaki Lacuesta ('Los pasos dobles'). És primera vegada que el realitzador català dirigeix a quatre mans amb Isa Campo, la seva coguionista habitual. 'La propera pell' és un brillant film sobre la identitat i la maternitat. L'espectador es passa tot el metratge intrigat, preguntant-se si el protagonista és qui diu ser o un impostor. El xaval (un Àlex Monner que es menja la pantalla) apareix al seu poble anys després d'estar desaparegut.