DURANT AQUEST CAP DE SETMANA
El 40è Aquelarre de Cervera, el més musical
La cita festiva potència el seu cartell amb Oques Grasses i La Pegatina i repassa la història que l'ha portat de 100 a 25.000 participants
Cervera va obrir ahir la 40a edició del seu Aquelarre, una festa que va començar amb 100 persones en un carreró, el Carreró de les Bruixes, i ha acabat per ocupar tot el centre de la ciutat, amb 25.000 participants en els últims anys. Aquest 2017, explica el regidor responsable del programa, Marc Llorens, l’aniversari se celebra amb «el cartell musical més potent» –amb Oques Grasses com a principal atractiu ahir i La Pegatina avui–, «més foc» –es passa de 300 a 380 quilos de pólvora– i activitats per recordar la història de l’irreverent festival.
«Mai s’havia portat un grup de música que tingués el poder de convocatòria que té ara La Pegatina, farem que el cartell musical sigui un pol d’atracció de la festa», afegeix Llorens. En els cinc escenaris gratuïts van actuar ahir grups com Pachawa Sound i avui serà el torn d’Hora de Joglar, Pastorets Rock, De Noche, Ovella Xao i The Pink Goats.
També s’ha incrementat el pressupost de l’espectacle central d’aquesta tarda (que inclou cercavila, el Ball de la Polla, l’Encesa de la Universitat, la Invocació del Mascle Cabró, l’Escorreguda Final i el Fogueral), que anirà per novena ocasió a càrrec de l’Alea Teatre, amb la direcció d’Albert Parra.
«La mort i la purga de l’ànima. El pas del paradís terrenal a l’inframon. De la llum espiritual a la foscor de les tenebres». Aquest és el resum de l’espectacle especial d’aquest aniversari, que incorporarà foc, efectes visuals i música en directe composta per Carles Montfort.
«A la fira, l’Aquelarre de dia, generem més activitats per reivindicar els 40 anys de la festa», segueix Llorens. Una visita teatralitzada al Carreró de les Bruixes explicarà la història de la festa, igual que ho faran una exposició al Museu Comarcal i un documental que es projectarà demà. «Explica com va néixer, amb la iniciativa d’un grup de joves que va voler crear una festa diferent, que va tenir èxit, va anar creixent i ocupant llocs del centre de la ciutat, que va incorporar el foc i els espectacles i en què fa uns 20 anys va entrar l’ajuntament», apunta el regidor.
Sense recels
L’element demoníac i sexual de l’esdeveniment, ¿no ha generat recels? «Fa uns 10 anys, l’Església hi va dir alguna cosa, i encara que aparegui un penis i hi hagi una escorreguda, la gent d’aquí sap que tampoc hi ha ni un punt de masclisme», diu Llorens.
Notícies relacionades
La Fira del Gran Boc, una «fira esotèrica i alternativa» que se celebra als patis de la universitat, barreja dos tipus de públic. «Hi ha una part que són fans de les bruixes, el tarot i coses així, però també és una fira d’artesania i alimentació de proximitat que atrau un públic familiar», assegura el regidor.