FESTES AMB MOLTA MÀGIA
Propostes d'oci per a tota la família per Nadal
El Mag Lari i Hausson protagonitzen sorprenents muntatges i l'Auditori ofereix originals experiències que van més enllà de la música
El Raluy manté la tradició del circ tradicional al Port Vell, 'Rhümia' torna al Lliure i 'inTarsi' al Mercat
El circ torna per Nadal però també la màgia, els musicals i els espectacles originals. Sempre hi ha llocs on veure Els pastorets i Conte de Nadal en versió clàssica, però l’oferta familiar a Barcelona es renova per aquestes dates amb algunes estrenes com Jugant amb la màgia, de Hausson, i 25 il·lusions, del Mag Lari, encara que abunden les reposicions de muntatges que han triomfat anteriorment, com el musical El Petit Príncep, que ja va per la quarta temporada, i Rhümia, el gamberro xou d’uns pallassos amb molt de ritme i inTarsi, aclamat espectacle de circ contemporani.
L’aroma del circ de tota la vida es concentra sota la carpa del Circ Raluy, instal·lat al Port Vell amb Fortius, un espectacle que rendeix homenatge al personatge del forçut, figura icònica d’una època en què no existia la televisió... ni tampoc els gimnasos. Aquest nou muntatge compta amb artistes de diferents llocs del món, com Quincy Azzario, una contorsionista italiana, i Val de Fun, un pallasso rus especialitzat en malabars, equilibris, acrobàcies i slapstick. Un famós forçut també és el protagonista del Circo Olimpus que recala al Teatre Apolo, que aquesta temporada ha iniciat una nova etapa sota la direcció artística de Ricard Reguant. Las aventuras de Hércules gira al voltant de les gestes del fill de Zeus, el rei dels déus de l’Olimp, i recorda els seus famosos enfrontaments amb centaures, minotaures, titans i dracs.
I tornen per aclamació popular dos aclamats espectacles de circ en sala. Per un costat s’instal·la al Teatre Lliure de Gràcia Rhümia, amb el refrescant humor gamberro d’una troupe de pallassos de primera: Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià, Pepino Pascual i el lutier i clown Mauro Paganini. La seva proposta es va portar el premi Zirkòlika com a millor espectacle de circ. Per un altre costat, el Mercat torna a acollir inTarsi guardonada proposta de la companyia eia, premi Max al millor espectacle revelació.
Un xou de ritme trepidant, recomanat a partir de 6 anys, on quatre homes amb ànima de nen competeixen en equilibrisme, força i equilibri utilitzant des de petites estructures fins a un trampolí i una bàscula.
Màgia amb humor
Tant La Seca Espai Brossa com el Teatre Condal aposten per la màgia amb tocs d’humor. Així, el Mag Lari torna al teatre del Paral·lel amb una demostració aclaparadora on resumeix els seus 25 anys de carrera amb 25 números, 10 dels quals són nous i 15 reciclats. El protagonista de l’espai Pura magia de TVE-1, que aquí segueix explotant el seu corrosiu sentit de l’humor, oferirà funcions especials del 24 al 26 d’aquest mes, així com els dies 1 i 6 de gener.
Per la seva part, Hausson presenta a La Seca Jugant amb la màgia, el seu espectacle número 13, on utilitza elements tan populars com boles de billar, fitxes de dòmino, cartes i fins i tot un cub de Rubik, entre altres. Ferran Madico dirigeix aquesta proposta i contribueix a donar un aspecte diferent del muntatge mitjançant el contrast entre la serietat del mag i la subtil guerra per merèixer la seva atenció de les seves dues ajudants femenines, interpretades per Esperanza Crespí i Rosa Forteza. Música i projeccions completen la proposta, que tindrà doble funció els dies 23 i 30 amb actuacions a les 17.00 i les 21.00 hores.
El reobert Teatre Aquitània també aposta per la màgia, els dissabtes a la tarda, amb Isaac Jurado i Joaquín Matas. I Pere Rafart, Premio Nacional de Màgia, explota la seva simpàtica màgia d’autor Made in Solsona en el bufó escenari de Rei de la Màgia, que a més és un museu ple de joies antigues. Per acabar-ho de rematar, Jorge Blass i els seus sorprenents trucs 2.0 tornen, aquest cop al Teatre Auditori de Sant Cugat, amb l’aclamat Palabra de mago, però només el 7 de gener.
Clàssics amb música
El Petit Príncep, un clàssic de la literatura d’Antoine de Saint-Exupery, s’ha convertit també en un clàssic nadalenc que torna per quarta temporada a la sala Barts convertit en musical.
I també torna Singing talent show al Teatre Gaudí Barcelona (TGB), un original musical protagonitzat per princeses i herois de Disney que competeixen musicalment interpretant versions en català de famoses melodies. Entre els contes de tota la vida, destaca una moderna versió d’Alícia al País de les Meravelles que acull el Teatre Romea. El Conte de Nadal de Charles Dickens no podia faltar. Es pot veure en versió tradicional al Regina o en una original proposta que ofereix el Liceu –només el dissabte dia 30 al migdia– fruit de l’aliança del pianista i compositor Albert Guinovart i d’un especialista a dibuixar amb sorra, Borja González. L’Orquestra del Liceu i el Cor Infantil Amics de La Unió de Granollers, amb el tenor Albert Mora (Tenors) i la soprano Ana San Martín (Mar i Cel, Scaramouche) com a solistes, narren la història de l’avar Mr. Scrooge mentre González crea en directe unes sorprenents i belles imatges inspirades en la famosa història que es projecten en una gran pantalla. Una nova dimensió per reviure l’esperit nadalenc.
'Picas-So', a partir de 2 anys, i 'Opera for kids'
Quatre músics i una ballarina protagonitzen a l’Auditori Pica-So, una proposta sobre la vida i l’obra de Pablo Picasso recomanada a partir de 2 anys i només en cartell els dies 28 i 29. Dirigida musicalment per Dani Espasa (acordió i piano) i escènicament per Enrique Cabrera d’Aracaladanza, mostra la música que va acompanyar l’artista. Inclou des del flamenc de la seva Màlaga natal fins a les obres d’Ígor Stravinski per als Ballets Russos, companyia per a qui el geni va dissenyar escenografies. Peces de Manuel de Falla, Isaac Albéniz, Erik Satie, Francis Poulenc i Juli Garreta, entre altres, també s’entrellacen en aquest interessant projecte, interpretades per Ana Fernández (violí i veu), Pau Figueres (guitarra i piano) i Xavi Castillo (clarinet), i ballades per Olga Lladó.
I els que vulguin ser protagonistes poden apuntar-se a Vine a cantar, una iniciativa que no requereix coneixement musical previ. Es tracta d’una activitat per fer en grup o família, recomanada a partir de 5 anys. L’Auditori proposa aquest any cantar melodies de Bob Marley. Una directora coral assessorarà en un taller com interpretar la música reggae abans de sortir a l’escenari per interpretar les peces en directe al costat d’una potent banda. Tot un luxe que a més podran disfrutar des del pati de butaques familiars i amics als quals vulguin convidar.
Notícies relacionadesL’oferta de l’Auditori es completa amb dues propostes al Museu de la Música per descobrir els increïbles instruments que hi ha dipositats: Els pastors músics, dissabte que ve, on es construirà un instrument nadalenc, i Les descobertes de l’Orsina, el dia 28.
A més, el Borràs recupera per als amants de l'òpera que vulguin aproximar-s'hi en família i de manera amena el 28 de desembre i el 7 i el 14 de gener Opera for kids, divertida i didàctica creació amb la soprano Anna Belén Gómez, el tenor Albert Gràcia i el baix Ulises Ordóñez amb l’actriu Gemma Martínez. Aquest muntatge inclou fins a 14 peces, com l’ària Nessun dorma de Turandot i el brindis de La traviata, amb la idea d’erradicar que l’òpera és una llauna.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia