Els premis de Hollywood
Jimmy Kimmel a l'era del #MeToo
El còmic aborda amb una barreja d'humor i serietat l'assetjament i la falta de diversitat a Hollywood
Presentar els Oscars és un repte no sempre agraït, però fer-ho aquest any encara era més complicat, gairebé com un triple salt mortal. S'havia d'abordar l'escàndol dels abusos sexuals de qui ha sigut un dels pesos pesants de Hollywood, Harvey Weinstein, primera peça d'una llarga serp de dòminos en què des de l'octubre han seguit caient fitxes, i s'havia de donar veu als que durant molt de temps van haver de callar i ara clamen #MeToo. També s'havien d'abordar les deficiències en termes de diversitat, no només de gènere sinó també racial, que segueix mantenint la indústria més poderosa del cine mundial. I, per si no n'hi hagués prou, s'havia d'abordar l'estrepitós error de l'any passat, quan es va anunciar la millor pel·lícula guanyadora equivocada. Tot això ho ha fet en aquesta 90 edició Jimmy Kimmel.
El còmic, que ha tornat per segon any consecutiu com a mestre de cerimònies, ha començat agafant el toro per les banyes i ha esquitxat aviat el seu monòleg amb les referències a Weinstein i altres assetjadors. Primer ho ha fet amb humor, acostant-se a una gran estàtua d'un Oscar i dient: “És la mena d'home que necessitem més en aquesta ciutat. Manté les mans on es poden veure i no té penis”.
Però just després s'ha posat seriós. “El que va passar amb Harvey, i està passant a tot arreu, feia temps que havia d'haver passat”, ha dit. “No podem deixar que el mal comportament es coli mai més. El món ens està mirant. Necessitem marcar un exemple”.
Els dards en els temes seriosos a partir de llavors no han deixat d'arribar. I les següents frases serveixen com a exemple.
“Sempre recordarem aquest any com l'any en què els homes la van cagar tant que les dones van començar a sortir amb peixos” (una referència a La forma del agua).
“Hollywood està perdut sobre les dones: vam fer una pel·lícula que es titulava En què pensen les dones i la protagonitzava Mel GibsonEn què pensen les dones”.
“Recordo un temps en què els principals estudis no creien que una dona o algú d'una minoria poguessin portar una pel·lícula de superherois (en referència als fenòmens Wonder Woman i Black Panther). I la raó per la qual recordo aquesta època és perquè era el març de l'any passat”.
El ‘sobregate’ i Trump
Notícies relacionadesKimmel també se n'ha rigut del sobregate només de començar la gala, dient als assistents: “Aquest any quan sentin el seu nom no s'aixequin immediatament. Donin-nos un minut”.
Part de la seva comèdia crítica ha estat dirigida a la presidència de Donald Trump. Després de mencionar que Lupita Nyong’o va néixer a Mèxic i es va criar a Kenya, el còmic ha deixat anar: “Deixem que comenci la tempesta de tuits des del lavabo del president”. I quan ha recordat que de les nou nominades a millor pel·lícula només dues, (Dunkerque i Déjame salir) van recaptar més de 100 milions de dòlars, ha postil·lat: “Aquesta no és la qüestió. No fem pel·lícules com Call me by your nameper diners. Les fem per molestar Mike Pence”, ha dit referint-se a l'ultraconservador i cristià vicepresident.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació