CITA ESTIUENCA
Miquel Barceló, estrella del festival Poesia i+
La trobada, oberta també a la música, les arts plàstiques i el teatre, estén les seves propostes pel Maresme
La poesia no només se serveix a cop de mètrica. Està en l’aire. En realitat, és simplement una mirada enriquida cap a les coses, un alliberament de la paraula, i si no que ho preguntin als acadèmics del Nobel quan van decidir premiar Bob Dylan. Aquest esperit guia el festival Poesia i+, que, sense gaire soroll però amb una gran efectivitat, aquest any ha assolit la seva tretzena edició i ha consolidat la idea de demostrar que el fenomen s’estén a totes les arts, les accions plàstiques, la música –especialment–, el teatre i també, com no, el format poètic que sempre hem conegut, però menys sovintejat, multiplicat en recitals. Dirigit pel poeta Eduard Escofet, Poesia i+ es realitza en diferents pobles del Maresme: Caldes d’Estrac, Dosrius, Canet de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Mar, Alella i Mataró i s’estendrà des del dijous 5 de juliol fins al diumenge 15.
L’estrella del festival serà ‘Despintura fònica’, l’acció que el mallorquí Miquel Barceló acompanyat de la música de Pascal Comelade realitzarà a Caldes d’Estrac, en la qual el pintor crearà una obra en una tela màgica a la llum minvant de la posta de sol. Barceló complirà així la promesa d’acudir a l’exposició de la seva obra dedicada a Josep Palau i Fabre, a la Fundació Palau, ja que no va poder fer-ho en la inauguració de la mostra. En la mateixa sessió, però una hora abans, els poetes Biel Mesquida i Vicenç Altaió faran de teloners.
Competència al Mundial
Notícies relacionadesIrònicament, en aquesta edició els organitzadors juguen amb la idea de fer la competència al Mundial de futbol i per això la seva imatge promocional és la de diversos ‘hooligans’ enarborant banderes amb el lema "+ poesia si us plau". La petició es compleix aquest dijous a Canet amb les representació de la 'L’empestat en sec' dirigida per Xavier Albertí, una curiosa fusió teatral de 'La tempesta' de Shakespeare i 'La peste’ de Camus escrita i interpretada per Jordi Oriol i un dels pocs concerts que la cantant i pianista Maria Coma té programats a Catalunya aquest estiu.
A Dosrius (8 de juliol) Xarim Aresté, músic i poeta, recollirà bona part dels temes del seu disc 'Polinèsies', i a Mataró (12 de juliol) Dol Bertran i Ana Carné serviran un recital de “poetes catalanes desconegudes i poetes catalans descreguts” que equiparen a un karaoke. David Castillo i Maria Cabrera, units pel seu amor a la poesia de Palau i Fabre, li retran homenatge a Caldes d’Estrac (14 de juliol) recreant una selecció de l’autor, així com els dels seus poetes favorits, aquella mateixa nit al parc de Can Muntanyà, Enric Montefusco demostrarà com de lluny es pot anar amb els seus relats autobiogràfics fets cançons. El festival de poesia es tancarà a Caldes amb un videorecital de Miriam Reyes, que serveix la seva poesia des de fa més d’una dècada en una combinació de format audiovisual i tecnologia multimèdia i, especialment, amb la que l’organització defineix com una nit de “pop metafísic” que uneix els esforçosd’El Petit de Cal Eril amb Ferran Palau i Dj Diego Armando. El seu gran al·licient 'El disc triangular', últim treball de Joan Pons.
- Juan Jesús Donaire: "Ens arriben alumnes que no saben sumar fraccions, una cosa impensable fa anys"
- Les cotitzacions pujaran 1.729 milions el 2025 per la reforma de pensions
- Els atacs d’os remeten tot i que augmenten els exemplars
- La policia alemanya va ignorar avisos sobre l’atacant de Magdeburg
- La Bruixa d’Or de La Rioja