FANTASIA I XARXES

Sigues amable amb George: #benicetogeorge, la campanya de recolzament a George R. R. Martin en les xarxes

Els seguidors de l'autor de 'Joc de trons' aconsegueixen un ampli eco de la seva iniciativa contra els 'haters' amb motiu de la publicació del seu últim llibre, 'Foc i sang'

zentauroepp19835381 barcelona   2012 07 27   icult   el escritor   george r r ma170726185126

zentauroepp19835381 barcelona 2012 07 27 icult el escritor george r r ma170726185126

4
Es llegeix en minuts
Ernest Alós

Hi ha còctels literaris de foc i gel, de foc i sang... i també d’amor i odi. Que li ho diguin a George R. R. Martin, atabalat molt sovint per la pressió dels seguidors dels seus llibres posats a prova pel seu ritme de producció. O més ben dit, per les conseqüències dels seus compromisos televisius i promocionals en el seu pla de treball. Una campanya en les xarxes, #benicetogeorge, impulsada pels seus seguidors a Espanya, des del compte del Podcast de Hielo y Fuego, posa la bena abans de la ferida davant de la previsió que l’allau de queixes en les xarxes s’agreugi amb motiu de la publicació aquest dimarts de ‘Foc i sang’ (Alfaguara), la història-ficció sobre la dinastia Targaryen, i no de ‘Vientos de invierno’, l’esperada i una vegada més ajornada sisena i penúltima entrega de la ‘Cançó de gel i foc’.

És a dir, abans que Twitter torni a inundar-se amb els habituals i desagradables comentaris que podrien resumir-se, bàsicament, així: deixa de jugar amb el teu cine de Santa Fe, les teves gires promocionals, els teus posts sobre futbol americà, els teus guions per a ‘’Joc de trons, els teus projectes per a la preqüela de ‘Joc de trons’, les teves antologies, la teva sèrie de mutants rars ‘Wild cards’, l’adaptació televisiva de Hulu de la teva sèrie de mutants rars, les teves enciclopèdies, les teves negociacions de drets televisius i escriu d’una punyetera vegada els dos punyeters llibres que ens deus abans que et moris, pesseter, que molt sa no se’t veu i qualsevol dia explotes. I sí, els comentaris malastrucs sobre l’esperança de vida de Martin els hi han fet, de manera més o menys vetllada, en entrevistes i torns de preguntes en convencions, així que no és estrany que l’home estigui una mica suspicaç (i que els seus més fidels seguidors surtin en la seva defensa).

Notícies relacionades

Després d’aquesta crida dels fans de base, a què ha seguit un recolzament promocional de Gigamesh, l’editorial que ha publicat els seus llibres a Espanya, però no aquest últim, tret globalment per Penguin Random House, els mims virtuals a l’escriptor s’han multiplicat. Vegem una antologia, començant, per descomptat, pel gran pontífex friki Alejo Cuervo i pels agraïts 'm’agrada' del mateix Martin.

Els martinians encara podrien utilitzar un altre argument: molt, però que molt, més delicte té Patrick Rothfuss, que després d’haver meravellat amb el seu debut ‘El nom del vent’ el 2007, el primer volum d’una trilogia que llavors va dir que ja tenia escrita, va decidir que preferia polir amb compte les dues següents entregues. ‘El temor d’un home savi’ va tardar quatre anys. I des de la seva publicació el 2011 (quatre anys revisant), el tercer llibre, ‘Les portes de pedra’, encara continua al taller. Això sí, els seguidors de Rothfuss, tot i que no hagin muntant una campanya, també demanen que siguem amables amb ell. De fet, amb les seves iniciatives solidàries en les xarxes i el seu bonàs aspecte de Hagrid de Wisconsin, no és tan fàcil topar amb trolls que l’insultin en les xarxes.