A SEVILLA
Andreu Buenafuente i Sílvia Abril, a punt per "ofendre" en els Goya
La parella presentarà la gala diumenge a Sevilla
Andreu Buenafuente i Sílvia Abril estan preparats per "ofendre" i reivindicar "tot el que ha passat" a Espanya al llarg del 2018 en la gala d’entrega dels premis Goya, que presentaran els dos còmics catalans el 2 de febrer a Sevilla.
"S’ofendrà qui es vulgui ofendre i, pel que veiem, sempre hi ha algú disponible a ofendre’s. Per tant, ofendrem", anuncia Abril. Mentre que Buenafuente diu que li agrada que ara "hi hagi gent que s’ofèn i gent que es riu dels que s’ofenen", cosa que, segons el seu parer, recorda "el caràcter espanyol".
En relació amb les reivindicacions, Abril posa com a exemple "les dones que han seguit en aquesta lluita", que no han d’abandonar "mai". "Ha començat aquesta revolució de la dona més fort que mai, i jo crec que no s’ha de baixar la guàrdia", detalla, i després assenyala que "hi haurà una mica de tot".
També serà present en el guió la situació de Catalunya, tot i que sense ser "el tema més important de tots", segons explica el presentador català. "Potser reflecteix la nostra manera de ser, que és aquesta aposta per la normalitat que de manera involuntària sempre hem posat en pràctica. Som catalans, estimem la nostra terra, estem encantats a Madrid, si cal anar a Sevilla hi anem", subratlla.
En aquest sentit, Sílvia Abril creu que "potser" la gala dels Goya "tampoc és un lloc per entrar en profunditat" en el tema i Buenafuente defensa que és una qüestió que "un còmic no hauria de resoldre". "Potser la Justícia que treballa per a això, dic jo, hauria de posar-se les piles", recalca el presentador de Reus.
La gala dels Goya 2019 tindrà lloc a Andalusia, on el mes de desembre passat Vox va donar la sorpresa política aconseguint 12 escons en les eleccions autonòmiques. "Crec que sí que vindran, imagino que voldran venir", destaquen en al·lusió als representants polítics.
"Estem treballant una gala que va per a tot Espanya, que dona molt les gràcies a Sevilla, on hem rodat coses", manifesta Buenafuente, que indica que "una manera de posar tothom al seu lloc és recordar que tothom ha d’estar al seu lloc: la política en la política, el cine en el cine".
Preguntats pel fet que la majoria de les nominacions siguin per a homes –gairebé dos terços de les candidatures– i si el cine espanyol pot ser considerat masclista, Sílvia Abril és taxativa: "Crec que tenim masclisme per a estona. És un canvi molt profund i que es va produint lentament". En aquest sentit, Buenafuente veu "una inèrcia de regular això".
Nervis
"Tenim aquest cuquet d’esdeveniment, de gala", assegura Buenafuente quan se’ls pregunta com estan a pocs dies de la cerimònia, mentre que l’altra meitat d’aquest tàndem, Sílvia Abril, insisteix que "encara" no està nerviosa. "Jo vull optimitzar els nervis previs a la gala i intentaré posar-m’hi divendres, perquè, si no, no et serveix gaire", afirma Abril.
La d’aquest 2019 serà la tercera gala dels Goya per a Andreu Buenafuente, que assenyala que en aquest temps ha confirmat "que el món no s’acaba" i que després de la cerimònia "la vida segueix”. "L’endemà la gent es llevarà, treballarà i sortirà el sol", destaca el presentador, que afegeix que aquesta circumstància ajuda a "relativitzar les coses una miqueta".
Segons explica Sílvia Abril, Buenafuente li transmet "calma", perquè ella està "com una aspirina dins d’un got". "I si fem, i no faries, i no posaries... Estic una mica ansiosa per fer i ell em diu: calma, calma, que hi ha 28 premis que s’han d’entregar i han de tenir el seu espai", assenyala.
Respecte a les crítiques que persegueixen els presentadors d’aquesta gala, Buenafuente té "una teoria", i és que s’ha inventat "un halo d’exigència, negativitat i sobreexposició" en aquest gala que "no es correspon amb la realitat". "La gala has de voler fer-la i entendre que és un espectacle. I relaxar-nos una mica tots", afirma.
"Jo entenc el cansament al qual va arribar, per exemple, Dani Rovira després dels seus anys de presentar la gala", reconeix Abril, mentre aclareix que volien presentar la gala per "dir-li al cine americà: sí que es pot", en al·lusió als Oscars que no tindran presentador el 2019. "Ens ve de gust i ens fa il·lusió", insisteix.
En relació amb la pèrdua d’espectadors de la gala en les últimes edicions i les seves causes, Abril assegura que "mai realment" se sap a què es deu el comportament de l’audiència "tan variada", però afegeix que espera "poder arrossegar" tots els seus seguidors i fans "incondicionals" per "multiplicar les possibilitats".
Massa llarga
Notícies relacionadesUn dels factors que incideixen en els resultats d’audiència és, segons apunta la presentadora, la durada de la gala. "Com més llarga, més perill que l’audiència caigui", assegura Abril, que anuncia que és una cosa que no controlaran. "Això ha d’anar bé per al cine espanyol. Crec que els presentadors hauríem de tenir clar que aquesta no és la nostra gala", afegeix Buenafuente.
Buenafuente ha participat en la comèdia futurista del director manxec José Luis Cuerda ‘Tiempo después’, que no ha tingut cap candidatura en els Goya. Així, el presentador diu que desconeix què els passa als acadèmics i al cine espanyol amb l’humor. "L’he trobat a faltar, a nivell d’usuari i de petit productor. No sé com funcionen els mecanismes de votació", indica, per remarcar que Cuerda "mereixia, almenys, estar a la festa". "Hi ha una anomalia que no sé què és", rebla.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia