art
Els Reis eviten de nou la polèmica a ARCO i no passen pel costat del 'Ninot' de Felip VI
Bassat ha comprat la segona obra del monarca en aquesta fira, un quadre pop d'una galeria finlandesa
Els Reis han tornat a evitar la polèmica en la seva visita inaugural d’ARCOmadrid’19 i no han passat a prop del 'Ninot' de Santiago Sierra i Eugenio Merino, una figura de prop de quatre metres i mig deFelip VI que s’haurà de cremar en el termini d’un any des de la seva venda. '
Ninot' està a la galeria Prometeu, al pavelló 9, i al recorregut previst –que se sol tancar amb temps– no estava inclosa ni aquesta galeria ni cap altra de pròxima. "No els esperàvem, ja sabíem que era un recorregut tancat", ha explicat un portaveu de la galeria.
D’aquesta manera, es repeteix la situació de l’any passat, quan els Reis tampoc van passar per la galeria Helga de Alvear –que en aquesta ocasió estava just a l’entrada del pavelló per on iniciaven els Reis la seva visita–, d’on havia sigut retirada l’obra 'Presos polítics’.
Los Reyes inauguran la 38ª edición de la Feria Internacional de Arte Contemporáneo-ARCOmadrid, junto al Presidente del Perú, Martín Alberto Vizcarra Cornejo. https://t.co/bT9LDrNM6g pic.twitter.com/67chOjp1G2
— Casa de S.M. el Rey (@CasaReal) 28 de febrero de 2019
Els monarques han iniciat aquest dijous 28 de febrer el seu recorregut de manera puntual, a les 11.00 hores, acompanyats pel president del Perú, Martín Vizcarra, i altres personalitats com el ministre de Cultura, José Guirao, o el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido.
Al llarg d’una visita de poc més d’una hora, els Reis han alternat estands institucionals amb el d’altres galeries, passant gran part del recorregut inicial a l’estand oficial del Perú, país convidat d’aquesta edició.
Segona obra per a Bassat
La figura de Felip VI ha inspirat una segona obra en l’edició d’aquest any de la fira. A més de l’obra de Sierra i Merino, la galeria finlandesa Forsblom exhibeix un quadro pop del monarca comprada aquest dimecres pel publicista i col·leccionista Lluis Bassat per penjar-lo a la seva Nau Nova de Gaudí, a Mataró. Els monarques sí que han passat al costat d’aquesta obra.
Notícies relacionadesEl quadro, titulat‘Els nostres reis preferits’ i valorat en 11.000 euros, va ser realitzat fa dos anys per l’artista finlandès Riiko Sakkinen, establert en un poble de Toledo (Espanya) i, a més d’un retrat realista de Felip VI, hi apareix una llista de ‘monarques’ com ara Melcior, King África i els Latin King.
Bassat va explicar a EFE que ha comprat l’obra "com un acte polític i artístic": "Hi ha una raó de pes per comprar-lo en contraposició amb l’altre quadro del rei que hi ha aquí a Arco i que volen cremar", va precisar.
- Fenomen controvertit La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- Pòdcast José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- MotoGp Marc Márquez demostra el seu enorme poder als EUA
- A partir del 2 d’abril Novetats en la Renda 2024: pagament per bizum, deducció per lloguer i millora per als donatius
- Automoció Wayne Griffiths abandona d'imprevist la presidència de Seat
- EL PORTER RETALLA TERMINIS Ter Stegen s’incorpora al grup per acabar la temporada amb el Barça
- Multimèdia | ¿És la universitat un negoci? Així evolucionen la pública i la privada a Espanya
- Pressupostos prorrogats El PSC admet que la negociació de la segona ampliació de crèdit amb ERC i els Comuns «està verda»
- Oportunitat de lideratge Catalunya oferirà 78 places per a científics de màxim nivell dels EUA amb un pressupost de 30 milions d’euros