ESTRENES DE CINE DE LA SETMANA
Deu aterridores adaptacions de les novel·les de Stephen King
Amb motiu de l'estrena d''It: Capítulo 2', recordem algunes de les pel·lícules (i sèries) sorgides de la ment del prolífic escriptor nord-americà

themiststill2007laurieholdenthomasjaneandnathangamblephotofesth2017
'Carrie' (1976)
Festival de poders telequinèsics, 'bullying' escolar, la reina de la festa banyada en sang i la mare fanàtica enfilada a la paret amb ganivets i forquilles. Brian De Palma va portar King al seu terreny i el resultat és guanyador.

'El resplandor' (1980)
Al novel·lista no li va agradar gens l’adaptació que va fer Stanley Kubrick del seu relat laberíntic, insà i dement ambientat a l’hotel Overlook, però ¿com podem oblidar Jack Nicholson amb la destral i les bessones al passadís?

'Creepshow' (1982)
Cinc històries de terror (zombis, paneroles, meteorits, criatures ancestrals) escrites per King com a homenatge als còmics EC dels anys 50. George A. Romero les va convertir en pel·lícula i Bernie Wrightson les va portar al còmic.

'Cujo' (1983)
Un film molt pràctic de sèrie B en què Lewis Teague condensa les més de 300 pàgines del llibre de King. Terror psicològic, familiar i animal: un ratpenat mossega un bonàs Santbernat i el converteix en un gos assassí.

'Christine' (1983)
No és la millor pel·lícula de John Carpenter. Tampoc és una de les històries més inspirades de l’escriptor, però després de l’amenaça d’un gos, res millor que la presència d’un Plymouth Fury model del 1958 amb endimoniada vida pròpia.

'La zona morta' (1983)
Cap director important del cine de terror dels anys 70 i 80 es va resistir a la màgia de King. David Cronenberg va convertir la seva novel·la sobre un individu amb poders extrasensorials en una freda disquisició entorn del mal.

'La rebelión de las máquinas’ (1986)
King va debutar com a director amb aquesta pel·lícula meitat comèdia meitat terror: les màquines que es rebel·len a causa de la influència d’un cometa. El seu èxit molt escàs va propiciar que mai més s’hagi tornat a posar darrere la càmera.

'Misery' (1990)
Els creadors de 'La princesa promesa', el director Rob Reiner i el guionista William Goldman, adapten aquesta història de terror íntim i psicològic que reflexiona sobre la relació entre el creador literari i els seus obsessius fans.

'La boira' (2007)
Notícies relacionadesDesprés d’adaptar dues novel·les no terrorífiques de King en 'Cadena perpètua' i 'La milla verde', Frank Darabont es va submergir en els malsons més recòndits de l’escriptor. Importa més l’atmosfera que el que s'amaga darrere la boira del títol.

'Castle rock' (2018)
Un puzle narratiu en format de minisèrie televisiva en què el seguidor de l’obra de King reconeixerà multitud de referències a alguns dels seus llibres. Immersió absoluta en l’univers de l’autor produïda per J. J. Abrams.

- Educació L’abandonament de docents a primària es duplica a escala mundial
- Inauguració Neix Casa Abacus amb la voluntat de ser útil «a la cultura, a la societat, a Barcelona, el país i la llengua»
- Automoció Musk reduirà el treball amb Trump per la caiguda del benefici de Tesla un 71%
- LA FESTA DEL 23 D’ABRIL Un Sant Jordi de ‘best-sellers’ consagrats
- Accident Un funeral multitudinari acomiada la família Escobar-Camprubí
- Creix la demanda d’antihistamínics i vitamines amb l’inici del bon temps
- Sanció comunitària Multes milionàries de la Comissió Europea a Apple i Meta per violar la llei de mercats digitals
- Mobilitat Tallada la R3 de Rodalies entre Puigcerdà i Ribes per una fallada elèctrica a la Molina
- Sant Jordi 2025 Illa reivindica «avenços» en el reconeixement del català a la UE en el seu primer Sant Jordi com a president
- Distinció de la Generalitat Indignació a Junts per la concessió de la Creu de Sant Jordi a Loles León