QUÈ FER AVUI A BARCELONA
'I love Lego': sis espectaculars diorames creats amb milers de peces
Les primeres maquetes estan ambientades en la segona guerra mundial, una ciutat i l'espai
La resta representen un castell medieval, un poble tirolès i un paisatge hivernal
100 0281
N’hi ha prou amb quatre lletres perquè als nens (i a algun adult) se’ls il·lumini la cara i somiïn amb un món ple de fantasia i imaginació: Lego. Ara, una petita exposició d’aquest original univers es pot disfrutar al Reial Cercle Artístic. Es titula I love Lego i consta de sis espectaculars diorames que podem veure des de tots els racons, intentar trobar personatges amagats i també jugar amb peces en un espai habilitat per això.
Els nens poden passar per aquest ‘photocall’ i semblar un ninotet del Lego.
A l’entrada, els menuts poden posar les seves carones en un plafó i fer veure que també són un ninotet. Després de passar pel taulell, un cor ens dona la benvinguda a la sala on trobarem les tres primeres maquetes. La primera representa l’alliberament d’un poble italià per part dels aliats durant la segona guerra mundial. És una obra feta per Dario Minisini el 2017 en què va fer servir unes 160.000 peces. Està elaborada amb molt detall sobre una gran muntanya i destaca per la seva estació de tren, les cases i els cotxes d’època. Aquí la nostra missió consistirà a trobar tres personatges que hi no pinten res: un mariner, un soldat d’Star Wars i el capità Amèrica.
Els cotxes d’època i els militars del diorama de la segona guerra mundial.
El següent diorama representa una gran ciutat en què es combinen diversos estils arquitectònics. Va ser creada el 2018 per diferents autors que van invertir també unes 160.000 peces. Sobresurten tres impressionants gratacels, però també té la seva estació de tren i trams ferroviaris, zones verdes recreatives, calçades, cotxe de bombers i un diner. És com una Lego City pel broc gros que barreja edificis de diferents èpoques. El repte és descobrir diversos personatges de còmic com el Joker, Spiderman, Batman, Superman o Krusty, el pallasso dels Simpson. Però ¡atenció!, també n’han posat altres per despistar (com el doctor Estrany o Iron Man), que no són els que hem de trobar.
Tres espectaculars gratacels de la maqueta de la gran ciutat. /
Per acabar la nostra visita a aquesta sala veurem el Classic Space, ambientat en un assentament miner lunar on diversos androides estan buscant nous recursos i està ple d’astronautes. És una obra de Massimiliano Valentini del 2019 que consta d’unes 35.000 peces. Aquí cal trobar R2D2, C3PO, l’home panotxa i Homer Simpson. L’últim sembla el més fàcil, n’hi hauria prou amb buscar un personatge groc... però és que molts astronautes també van d’aquest color i és més complicat del que sembla. Ens resultarà més fàcil ensopegar amb la Lisa, que és a diversos racons... També hi ha un coet espacial, una torre de comunicacions, una pista d’aterratge, vehicles i naus.
Un androide gegant treballant a l’estació minera lunar.
Seguim el nostre camí després de passar per dos miralls enfrontats que provoquen un efecte òptic multiplicador que als més cinèfils els recordarà una escena de Ciutadà Kane. Ara visitarem un castell gegant inspirat en l’arquitectura italiana dels segles XI i XII amb la seva zona rural, la seva granja i el seu bosc. Pretén emular l’escenari de Roca Casterley, la llar dels Lannister de Joc de trons.Va ser creat per Antonio Cerretti i Jonathan Petrongari el 2018 ajuntant unes 180.000 peces i van tardar un any a acabar-lo. Aquí buscarem Chewbacca, l’home elefant o l’Steve de Minecraft, entre altres, però per moltes voltes que fem només ensopeguem amb personatges d’El senyor dels anells.
El diorama del castell medieval de l’exposició.
Si anem al fons hi ha una petita zona de jocs amb els seus tamborets i globus grocs perquè els nens puguin descansar una mica i fer les seves pròpies construccions. No sembla que hi hagi càmeres de seguretat però convé vigilar els nens, que es fan els llestos i en poden fer desaparèixer alguna. Per cert, per a tranquil·litat dels pares en aquesta mostra no hi ha cap botiga, així que ens estalviarem el moment inevitable en què ens demanen que els comprem alguna caixa de peces.
Espai perquè els nens juguin amb les peces del Lego.
Reprenem la visita baixant unes escales fins a l’espai on hi ha les dues maquetes finals. La primera representa un poble tirolès, amb edificis inspirats en altres de reals del nord d’Itàlia. Daniele Daprile va trigar dos anys a construir-lo i el va acabar el 2017 utilitzant unes 90.000 peces. Destaca per la seva plaça central, plena de gent menjant i bevent, la seva estació de tren, les seves cases típiques amb flors a les finestres o un pas de vianants que imita la portada del disc dels Beatles, Abbey Road. Hi buscarem el Brick Man i la Brick Woman, la lladre i Harry Potter, però si no fem trucs de màgia ens costarà una mica.
La plaça central del poble tirolès. /
Per acabar ens trobarem en una petita localitat durant l’hivern, entre muntanyes, neu i contínues referències al Nadal. Sandro Damiano ho va firmar el 2018, inclou més de 200 personatges diferents i unes 62.000 peces; lògicament predominen les de color blanc. També hi ha un tren, un parc infantil, un Pare Noel amb el seu trineu, un esquimal, diversos animals des d’un os a un tauró i molts personatges de Frozen però ¡ho sentim! no són aquests els que hem de trobar, sinó Buzz Lightyear, la Caputxeta Vermella o Indiana Jones (pssst, secret, està en un carrer acompanyat del seu pare amb la moto de la tercera entrega de la saga). Finalitzem el recorregut amb un somriure als llavis i amb la càmera plena de fotos dels nois davant les estructures. Un pla formidable i molt ben construït.
Espòiler: la ubicació d’Indiana Jones, amb la moto amb el seu pare (al mig de la imatge).
‘I love Lego’
Lloc: Reial Cercle Artístic (Arcs, 5).
Horaris: divendres i dissabtes (de 10 a 21 h.), els altres dies (de 10 a 20 hores).
Preu: 8 euros Menors de 3 anys, gratis.
Més informació: www.arthemisia.it
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista