QUÈ PODEU FER AVUI... A CASA
Múltiples opcions per celebrar el Dia Internacional de la Dansa
L'associació de professionals del sector proposa gravar vídeos com han fet grans artistes
L'escola Aules ofereix classes gratuïtes 'online' i alguns ajuntaments també fan propostes originals
dia-dansa facebook
Avui fa 293 anys que va néixer Jean-Georges Noverre, un ballarí francès i professor de dansa que va ser considerat el pare del ballet modern i, per això, es va escollir aquesta data per celebrar a tot el món el Dia Internacional de la Dansa. Aquest any la celebració serà molt diferent a la d’altres, però la gent de l’art de l’expressió corporal no està disposada a deixar passar l’ocasió per oferir diverses activitats que ens animin a unir-nos-hi. Com diria Fred Astaire: «Let’s face the music... and dance».
L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya ens proposa #BallemaCasaDID2020. Consisteix a gravar els nostres propis vídeos i penjar-los amb l’etiqueta citada per commemorar aquest dia. La invitació no només és per a professionals, també per a aficionats de qualsevol edat, joves i nens. Podem interpretar la coreografia que hàgim ideat en grup o en solitari per mostrar la nostra creativitat, improvisació i originalitat. Com que la iniciativa va començar l’1 d’abril ja poden veure’s bastants exemples, alguns dels quals procedeixen dels alumnes de l’Institut del Teatre, que s’han afegit a la iniciativa. Però avui també organitzen un acte molt especial que s’obrirà amb la lectura d’un manifest a càrrec de la periodista Montse G. Otzet, l’actuació del ballarí i músic Nacho Melús (autor del disc A little bit of soul) i acabarà amb un brindis col·lectiu. Podrà seguir-se a partir de les 19 hores a través de Zoom seguint les instruccions d’aquest enllaç.
Les aportacions dels professionals
També grans artistes d’aquesta especialitat s’han apuntat a la festa aportant les seves pròpies coreografies a Instagram com Cesc Gelabert, Sol Picó o l’especialista en dansa urbana, Ruth Prim, de la companyia Roots, o la coreògrafa Irene Pallarés que, juntament amb la seva filla Cloe, ens fan tota una classe per aprendre a ballar hip-hop com si fóssim uns professionals.
El Ballet de Barcelona ha gravat un vídeo de celebració molt especial en el qual els ballarins de la companyia han ballat sols des de les seves cases però amb la intenció de compartir uns moments amb els seus companys fins que puguin tornar a reunir-se.
Avui, classes de dansa gratuïtes i menú coreogràfic
L’escola d’arts escèniques Aules ofereix al llarg del dia d’avui una marató de classes ‘online’ gratuïtes d’uns 45 minuts de durada impartides per importants artistes com el coreògraf Òscar Reyes (Rent, Fun Home) o l’actor Albert Bolea, que ens ensenyarà a executar un número del musical A Chorus Line. Els temes d’aquestes sessions seran: clàssic (9.30 h), funky-jazz (10.30 h), theatre-jazz (11.30 h), latin-jazz (12.30 h), qualitat de moviment (13.30 h), bodi percussion (14.30 h), jazz-fit (16 h), contemporani juvenil (17 h), dansa urbana (18 h), repertori amb A Chorus Line (19 h) i dancehall (20 hores). Totes podran ser seguides en l’Instagram del centre educatiu.
Una coreografia en aquesta escola d’arts escèniques. /
El Mercat de les Flors no necessita un dia específic perquè allà sempre el protagonista és el ball. El menú coreogràfic d’avui a #NoEtDesballis s’inicia amb Le Ca (El ello), de la investigadora del flamenc Sònia Sánchez la base del qual és la improvisació acompanyada per músics de gran nivell, explorant nous ritmes i textures. El retrat diari se centra avui en l’artista català Rafael Bonachela, que dirigeix la prestigiosa Sidney Dance Company australiana. Per acabar, la companyia italiana TPO presenta Blue, una obra interactiva que parteix de la mitologia clàssica mediterrània per explicar la trobada entre una nimfa del mar i un mariner que emprèn un viatge d’aventures per trobar la perla que ella va deixar caure al mar.
Iniciatives municipals
L’Ajuntament de Barcelona ens proposa ballar un mambo en el qual participaran els nens de la campanya Dansa Ara en què intervenen uns 9.000 nois. La coreografia pot estudiar-se en un vídeo tutorial i el resultat podrà veure’s aquesta tarda (18 hores) a Betevé.
El de Sitges no vol ser menys i avui, a partir de les 18 hores, oferirà a través del seu Instagram la possibilitat de veure una barra de clàssic a càrrec de Sara Colomino. Una hora més tard, a les 19 h, comença l’espectacle a través dels seus canals de Facebook i YouTube amb les actuacions de l’Esplai de Dansa del Casino Prado, el hip-hop de Miriam i Kike, el Club Rítmica Sitges-Garraf, el grup Country de Sitges, la companyia d’Eva Hernández i el taller de dansa Marisa Salas. La segona part comptarà amb la participació de diversos ballarins professionals.
Imatge d’aquest Esplai de Dansa de Sitges. /
Estrena de ‘Moustache’
Finalment cal recordar que la companyia Coco Comin ha anunciat que aquest pròxim dissabte, dia 2 de maig, penjarà al seu canal de YouTube (22 hores) el vídeo oficial de la seva comèdia musical Moustache, un viatge pel temps amb espectaculars coreografies de diferents estils i èpoques i en què el claqué té un gran protagonisme. Múltiples opcions per seguir en dansa. ¡Balleu, balleu, beneïts!
Notícies relacionades