ESTRENA A NETFLIX

'Amor de gata': un 'anime' d'alt nivell

El veterà Jun'ichi Satô i l'ascendent Mari Okada uneixen forces en aquesta història d'amor amb vistes a la fantasia pura

zentauroepp53783366 icult200617124445

zentauroepp53783366 icult200617124445

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amor de gata ★★★★

Direcció:  Jun’ichi Satô i Tomotaka Shibayama

Repartiment:  Mirai Shida, Natsuki Hanae, Susumu Chiba, Ayako Kawasumi (veus)

País:  Japó

Durada:  104 minuts

Any:  2020

Gènere:  Fantasia romàntica

Estrena:  18 de juny (exclusiu a Netflix)

En el nou llarg de Studio Colorido s’uneixen diverses generacions de noms únics de l’‘anime’: d’una banda, codirigeix el veterà Jun’ichi Satô (de les dues primeres temporades de ‘Sailor Moon’, per exemple), i de l’altra, firma el guió Mari Okada (‘El himno del corazón’), gairebé dues dècades més jove que Satô, però tampoc gaire menys experimentada.

A aquest parell d’asos s’hi suma, com a codirector, el multitasca Tomotaka Shibayama, la feina del qual com a animador en ‘El viatge de Chihiro’ impregna clarament un projecte que comença com a tímid shōjo (aquestes històries romàntiques destinades, en teoria, a noies, tot i que a molts nois ens encantin) per desembocar en la més desencadenada fantasia.

Notícies relacionades

Al principi, ’Amor de gata’ és com una delicada història d’amor interespècie: la dinàmica Miyo descobreix que té més possibilitats d’acostar-se al tou d’Hinode i roncar a prop de les seves galtes quan cobra forma de gata gràcies a una màscara màgica. Però el seu constant anar i venir entre formes té un preu: podria acabar convertida en gata de veritat.

Sense entrar en detalls argumentals, direm que el que semblava sent una miniatura sentimental acaba en aventura exuberant amb paisatge pròxim al Regne dels Esperits. Al llarg de tot el viatge, Colorido s’assenta com a marca a seguir: personatges de disseny carismàtic, gracilitat en els moviments, bona integració de la infografia... Nivell superclasse.