MÚSICA

María Pagés obre un Festival de Peralada gratuït i en 'streaming'

El certamen, que es podrà veure 'online', aixeca el teló aquest dimecres amb 'Entremos en el jardín'

zentauroepp27938031 22 11 2014 barcelona concert al liceu natalie dessay foto de200721132715

zentauroepp27938031 22 11 2014 barcelona concert al liceu natalie dessay foto de200721132715

1
Es llegeix en minuts
Pablo Meléndez-Haddad

Fins al 31 de juliol s’estendrà l’edició especial del Festival Castell de Peralada que comença la nit d’aquest dimecres amb ‘Entremos en el jardín’, una coreografia de María Pagés que s’oferirà a les Muralles del Carmen, espai que es recupera aquest any amb aquesta programació alternativa i reduïda. El festival va cancel·lar l’oferta que havia preparat per al juliol i l’agost, que incloïa ballets, òpera escenificada i diverses manifestacions musicals. Però Peralada no ha volgut allunyar-se del seu públic optant per una oferta ‘online’ amb recitals, concerts, dansa i conferències.

A ‘Entremos en el Jardín’, María Pagés explora poesia i balla sobre textos de Sor Juana Inés de la Cruz, Ibn Arabi, Fra Luis de León, Rumi, San Juan de la Cruz, Tagore, Mario Benedetti i El Arbi El Harti. La ‘bailaora’ estarà acompanyada per dues veus femenines, guitarra, violoncel, violí i percussió en un espectacle d’una hora de durada. Com tota l’oferta d’aquest mes, l’espectacle no es posarà a la venda perquè comptarà amb un públic reduït i convidat, amb representació del món artístic, cultural, sanitari i empresarial, com a mostra de recolzament als qui més han patit la pandèmia.

Pagés també participarà aquest divendres en un debat juntament amb el baríton Carlos Álvarez i el director Josep Pons. Tots dos són protagonistes de dues vetllades més d’aquest Peralada ‘livestreaming’; el mestre pujarà dissabte al podi de la seva Simfònica del Liceu per oferir un concert juntament amb l’artista plàstic Santi Moix, mentre que Álvarez oferirà un recital el 30 de juliol.

Diàlegs entre Wainwright i Radvanovsky

Notícies relacionades

Abans, el dia 27, Alfonso de Vilallonga estrenarà el seu últim treball discogràfic ‘Hors de Saison, i el tenor David Alegret acompanyat per Rubén Fernández Aguirre al piano, oferiran l’estrena de composicions sobre el poema ‘Canticel’ de Josep Carner en el 50è aniversari de la seva mort escrites per Albert Guinovart i Alberto García Demestres.

Acomiadarà aquesta edició virtual el 31 de juliol el compositor Christophe Chassol, que presentarà ‘Ludi’, un film musical que és el seu últim treball. També s’oferirà, sempre en ‘streaming’, un diàleg entre Sondra Radvanovsky i Rufus Wainwright i un altre amb Alegret, García Demestres, Guinovart, Miquel Ortega i Fernández Aguirre a més d’un taller virtual de creació lírica.