CRÍTICA DE CINE
'Black beach': un estil de cine indeterminat
Raúl Arévalo apareix en algunes seqüències tan despistat com el seu propi personatge, atropellat pels esdeveniments
Black beach ★★
Direcció: Esteban Crespo
Repartiment: Raúl Arévalo, Candela Peña, Paulina García, Melina Matthews, Lika Peros, Amber Williams
Títol original: ‘Black beach’
País: Espanya
Durada: 100 minuts
Any: 2020
Gènere: ‘Thriller’
Estrena: 25 de setembre de 2020
Després de mitja dotzena de curts i un debut en el llargmetratge en format intimista, ‘Amar’, extensió d’un curtmetratge anterior sobre una relació sentimental marcada per la urgència i la gelosia, Esteban Crespo fa el ràpid salt a una producció de més envergadura i característiques internacionals amb ‘Black beach’. Es tracta d’un ‘thriller’ parlat en castellà i anglès i ambientat en un país africà. El personatge encarnat per Raúl Arévalo porta una vida més o menys corrent. És executiu d’una empresa important i està a punt de convertir-se en soci. Llavors rep l’encàrrec d’actuar de mediador en el segrest d’un enginyer nord-americà a l’Àfrica.
El film narra així les tribulacions d’un individu fora del seu context habitual i submergit en una trama de conspiració i corrupció d’alta volada, amb la firma d’un important contracte econòmic pel mig. La tensió i incertesa que aquesta situació podria provocar (el personatge d’Arévalo no és per descomptat un espia, un agent secret o algú entrenat i dotat per a l’acció) no està materialitzada a la pantalla amb la força necessària, per la qual cosa ‘Black beach’ perd el transsumpte dramàtic que hauria de tenir un relat d’aquestes característiques.
Notícies relacionadesArévalo apareix en algunes seqüències tan despistat com el seu propi personatge, atropellat pels esdeveniments: intriga internacional, conspiració geopolítica, segrest, negociadors, el paper d’una ONG i el de les Nacions Unides en tot el greuge... La resta de personatges tampoc acaben d’adquirir prou entitat, cas de l’interpretat per Candela Peña. La seva funció en la trama queda una mica diluïda i arraconada. L’ambientació tampoc hi ajuda. Potser la idea original és que sigui un lloc més indeterminat, però costa creure algunes de les coses que passen i es diuen en aquest país africà que sembla sorgir d’un còmic colonial.
‘Black beach’ resulta finalment una pel·lícula desequilibrada que juga les cartes de la producció per a mercats internacionals però no deixa de quedar-se en terra de ningú. Solvent a estones. Insuficient en d’altres. Reflex de cert cine nord-americà i, alhora, amb un clar intent de tenir un estil propi i diferenciat.
- A Rússia Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- Pòdcast José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- Funcionaris La Generalitat convocarà una oferta d’ocupació pública de més de 7.000 places
- Tecnologia La identificació via mòbil amb el DNI virtual és vàlida a partir d’avui
- Turisme Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- Medi ambient El Mossos detecten alts nivells de contaminants entorn de Tenneco
- EIXAMPLE BCN preveu rescatar la Torre de les Aigües però no la seva ‘platja’
- Medi ambient El pla per eliminar les cromites del Llobregat porta un any estancat
- Mobilitat a Catalunya Renfe sospita de sabotatge en el caos de les vagues i aparta dos treballadors
- Quatre hores aturats en un tren