LITERATURA
Zaha Hadid, una dona brillant que va construir els seus somnis
L’arquitecta d’origen iraquià protagonitza un nou llibre de la col·lecció Pequeña & GRANDE amb què Alba Editorial porta als més petits l’exemple admirable de dones sorprenents
Néixer dona en un país àrab no va ser obstacle perquè Zaha Hadid (1950-2016) lluités des de nena per la seva gran passió, l’arquitectura, i aconseguís convertir-se en una de les arquitectes més originals i respectades del seu temps a Europa.
La vida, l’obra i l’actitud amb què Zaha Hadid, una apassionada feminista nascuda a Bagdad va afrontar els seus desafiaments constitueix avui un digne exemple del qual poden aprendre nens i nenes de tot el món.
Coneguda com «la reina de la corba» pels seus dissenys aliens a les formes clàssiques i convencionals,el 2004 Hadid es va convertir en la primera dona que va rebre un premi Pritzker, considerat el Nobel d’arquitectura. Nacionalitzada britànica, també va ser la primera dona en aconseguir la medalla d’or del Royal Institute of British Arquitects, i va arribar a ser condecorada amb el títol de Dama Comandant de l’Imperi Britànic
Entre les seves moltes obres, destaquen l’edifici de bombers de Weil am Rein, a Alemanya, el Museu Nacional de les Arts del Segle XXI de Roma, o el Centre Aquàtic de les olimpíades de Londres el 2012.
Amb les atractives il·lustracions d’Asun Mara i el text de María Isabel Sánchez Vegara, aquest nou llibre infantil d’Alba Editorial acosta als més joves lectors la història d’«una nena musulmana que vivia a Bagdad» i a qui «li encantava observar els edificis que hi havia a la seva ciutat». Després d’estudiar al Líban i Suïssa, va arribar a Londres disposada a guanyar-se la vida com a arquitecta i aviat va sorprendre el món amb l’originalitat de les seves formes i dissenys.
Una dona única i pionera la història, rescatada per Alba Editorial, que ensenya als nostres petits que no hi ha obstacles grans si la voluntat i la tenacitat són encara més grans.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín