A Catalunya

El primer concert massiu sense distància se celebrarà al Sant Jordi el 27 de març

El grup Love of Lesbian actuarà davant 5.000 espectadors, que hauran de passar un test d’antígens i portar mascareta.

3
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

 

La tornada dels concerts de gran format fa un pas endavant amb la vista posada en una data pròxima: el dissabte 27 de març, que és quan el Palau Sant Jordi acollirà un concert de Love of Lesbian amb un aforament inèdit des de l’inici de la pandèmia, de 5.000 persones, i més rellevant encara, sense distàncies socials, tot i que sí amb mascaretes. Tots els assistents hauran hagut de sotmetre’s a un test d’antígens en un dels tres punts habilitats (les sales Apolo, Razzmatazz i Luz de Gas), i el Sant Jordi es dividirà en quatre sectors, tots ells situats a la pista i proveïts dels seus propis carrils d’accés i de sortida.

Es tracta del «segon acte del retorn als grans esdeveniments», el va qualificar aquest divendres Jordi Herreruela (director del festival Cruïlla BCN) amb referència a l’assaig clínic del desembre a Apolo. Llavors, els 463 assistents procedien del sector professional, mentre que aquesta vegada l’aforament s’obre al públic, amb entrades a 23 i 28 euros que ja estan a la venda. Els resultats d’aquella prova, en la qual no es va registrar cap cas d’infecció de Covid-19, van aplanar el camí d’aquest nou assaig, aquesta vegada de caràcter comercial, i que constitueix un referent pioner a Europa en aquest context de crisi pandèmica.

 

El sector s’uneix

 

El concert no és la iniciativa d’un promotor en concret, sinó que l’assumeix el conjunt del sector de la música en directe, en línia amb els propòsits que Herreruela va avançar a aquest diari setmanes enrere. Així, sota el nom de ‘Festivals per la cultura segura’, van comparèixer aquest divendres per anunciar-ho representants de diverses promotores i festivals (Primavera Sound, Sonar, Cruïlla BCN, The Project, Canet Rock, Vida Festival), així com de les associacions sectorials i de personalitats de l’àmbit sanitari. Al costat de tots ells, les conselleres Alba Vergés i Àngels Ponsa, i l’alcaldessa Ada Colau.

Les entrades per al concert s’han esgotat al cap de poques hores.

Al requisit del test d’antígens (el dispositiu s’engegarà el mateix dissabte a les 8 del matí) s’hi sumen altres mesures. En particular, la ventilació de la sala, «endurida i amb garanties», va apuntar Josep Maria Llibre (Hospital Germans Trias), de manera que «la qualitat de l’aire permeti estar fins i tot més segur dins del Palau Sant Jordi que fora», i l’ús d’una «mascareta especial de protecció» homologada que es facilitarà a tots els assistents. S’evitarà, va afegir, que es puguin formar cues als accessos, així com en bars i lavabos. Respecte a aquests, cada un dels quatre sectors comptarà amb els seus.

El pressupost del concert s’eleva a uns 200.000 euros, i d’aquests, «entre 80.000 i 90.000» es recuperaran amb la venda de les entrades, estima Herreruela. El «forat» resultant l’assumiran els implicats, «comptant amb les administracions i els patrocinadors».

 

Carlos Sadness, estació prèvia

Notícies relacionades

 

Fa més d’un any que el Palau Sant Jordi no acull cap concert (l’últim va ser el del grup madrileny Izal, el 29 de febrer), i la seva reobertura es preveu per a una setmana abans que l’esdeveniment que ens ocupa, ja que el dissabte 20 de març ha d’actuar-hi Carlos Sadness, dins del festival Guitar BCN. Espectacle aquest amb un aforament previst de 2.500 persones i concebut amb els paràmetres que avui estan en vigor: seients distanciats a la pista, que es disposarà en quatre sectors estancs. Aquest concert, susceptible, com gairebé tot en aquests moments, a restriccions que pugui introduir el Procicat, compta, segons recorda la promotora The Project, amb el recolzament de la conselleria de Cultura i de l’empresa municipal BSM, que gestiona l’Anella Olímpica.