INDÚSTRIA DISCOGRÀFICA

El comitè de selecció dels Grammy deixarà de ser secret

Els nominats de l’edició 2022 seran seleccionats per votació dels 11.000 membres de la Recording Academy

2
Es llegeix en minuts

Els organitzadors dels premis Grammy han decidit retirar el comitè ‘secret’ que fins ara realitzava la primera selecció dels artistes que havien de figurar en la llista de nominacions, després que alguns músics denunciessin irregularitats i falta de transparència.

Els nominats per a l’edició 2022 dels American Recording Industry Awards seran seleccionats per votació pels més d’11.000 membres de la Recording Academy i no pel comitè d’experts anònims d’entre 15 i 30 membres que fins al moment ha realitzat aquesta llista, segons ha anunciat l’acadèmia. «Aquests canvis significatius» en el procés de selecció «reflecteixen el compromís» dels premis Grammy d’evolucionar amb el panorama musical i garantir que les regles i pautes siguin transparents i justes», ha explicat l’acadèmia.

Ampliació àrea geogràfica

Segons les noves normes es reduirà el nombre de categories per les quals es podrà vota. A més, els Grammy premiaran també a partir d’ara la música llatina i mundial, cosa que suposarà un total de 86 categories. Aquest canvi es produeix després de les acusacions de «corrupció» presentades al novembre pel cantant canadenc The Weeknd, estrella de l’R&B, un dels grans oblidats de l’edició 2020 malgrat el seu èxit comercial. «Els Grammy continuen sent corruptes», va tuitejar l’artista canadenc, famós pels seus èxits com «Blinding lights» i «Starboy». També va advertir que ja no enviaria les seves cançons al comitè de selecció per a una nominació als premis.

Harvey Mason Jr, president interí de l’acadèmia, va dir que aquesta última, que reuneix professionals de la indústria de la música, ha viscut un any de «transformacions i canvis sense precedents». Aquesta és «una nova Acadèmia», que tenen per vocació «donar resposta a les necessitats de la comunitat musical», va assegurar.

Discriminació i irregularitats

Notícies relacionades

El 2020, Deborah Dugan, primera directora executiva de l’Acadèmia d’Arts i Ciències de la Indústria Discogràfica, va ser acomiadada per «deficiències i fracassos en la seva gestió». Fet pel qual Dugan va presentar una denúncia i va acusar l’entitat de permetre la discriminació, l’assetjament sexual i les irregularitats en les votacions als premis Grammy.

L’excantant de One Direction Zayn Malik també va criticar el comitè que va fer els nomenaments al maig. «Mantinc la pressió i continuo la lluita per la transparència i la inclusió. Necessitem assegurar-nos que honrem i celebrem l’‘excel·lència creativa’ de TOTHOM. (Fi del comitè secret», va tuitejar el cantant, que mai ha sigut nominat per al premis Grammy. El cantant va assegurar que el seu tuit no era una acusació «personal» contra ningú i la seva intenció era lamentar «la falta de transparència del procés de nomenament» i criticar «un espai que crea i permet el favoritisme, el racisme, i incidir en el procés de votació».