Festival d’estiu

El Grec 2021 mirarà a l’Àfrica i animarà Barcelona amb un centenar d’espectacles

  • ‘Carrer Robadors’, un viatge que va del Magrib a la capital catalana protagonitzat per joves afrodescendents i dirigit per Julio Manrique, inaugurarà la mostra el 27 de juny

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Aquest estiu el festival Grec serà més divers i expandit que mai. Quaranta espais acolliran un centenar de propostes i 49 coproduccions, sis d’aquestes internacionals. Francesc Cassadesús, director de la mostra, acaba la seva volta al món a l’Àfrica. El continent estarà representat no només per alguns dels seus coreògrafs, autors teatrals, companyies de circ i músics, sinó també per aquells que han arrelat al nostre país, els descendents del qual no solem veure en escena.

‘Carrer Robadors’, un muntatge basat en la novel·la homònima de Mathias Enard que viatja del Magrib a Barcelona, protagonitzat per joves afrodescendents i dirigit per Julio Manrique, obrirà el festival d’estiu de Barcelona al Teatre Grec de Montjuïc el 27 de juny. La cita abaixarà el teló el 31 de juliol després d’oferir un centenar d’espectacles, alguns reprogramats de l’edició anterior, que arribaran a partir del 10 de juny. Entre aquests destaquen dues adaptacions: ‘La casa de los espíritus’, novel·la d’Isabel Allende dirigida per Carme Portaceli, i ‘Pedro Páramo’, de Juan Rulfo, que Mario Gas porta a escena. El teatre domina en aquesta edició amb 38 propostes, seguit per la música (22), els espectacles híbrids (16), la dansa (14), el circ (6) i el cine (2).

Un continent a descobrir

El Grec permetrà descobrir a creadors internacionals com Mohamed El Khatib, Qudus Onikeku, Nadia Begrué, Junior Mthombeni, Nacera Belaza, Hotel Europa o Steven Cohen i tornar a connectar amb Peter Brook, Brett Bailey, Fatoumata Diawara, Serge Aimé Coulibaly, Gregory Maqoma, Germaine Acogny o el Groupe Acrobatique de Tanger.

Notícies relacionades

Aquest any hi haurà més entrades, que surten a la venda aquest dijous. Els espais tindran una limitació d’aforament del 50%, el mateix que es manté actualment als teatres catalans, si bé no es descarta arribar al 70%, mitjançant el Procicat. 

En el terreny pràctic, els cotxes aquest any no podran aparcar a la plaça Margarida Xirgu de Montjuïc. Al seu lloc hi haurà una variada proposta de restauració de locals del Poble Sec, una mesura que pretén ajudar un sector castigat per les restriccions pandèmiques. Els conductors tindran com a alternativa els aparcaments de BSM amb una tarifa especial per al Grec.