BARCELONA POESIA
Raquel Santanera, Pol Guasch i Blanca Haddad reciten els seus poemes per a EL PERIÓDICO
Els autors són tres de les veus que poden escoltar-se al festival poètic que se celebra fins al pròxim 18 de maig
Coincidint amb aquesta nova edició del festival Barcelona Poesia 2021 que se celebra fins al pròxim 18 de maig, amb la voluntat de reprendre una certa normalitat, El PERIÓDICO ha convidat Raquel Santanera, Pol Guasch i Blanca Haddad, tres poetes que recitin les seves creacions, vibrants i sensitius, per als nostres lectors.
Raquel Santanera (Manlleu, 1991) assegura que els seus primers anys a la plana de Vic van marcar la seva obsessió «pels ovnis, el Triangle de la Bermudes i la literatura» que culminarà en els seus estudis sobre les identitats culturals, les avantguardes i la teoria feminista. Amb Teologia poètica d’un sol ús, guanya el premi de poesia Martí Dot (2014, Viena Edicions) i amb el seu segon poemari De robots i màquines o un nou tractat d’alquímia, premi de poesia de Pollença (2017), molt influïda per les lectures de Donna Haraway, la seva poètica ha desembocat en la denominada poesia ciborg. En l’actualitat és una de les coordinadores i programadores de l’Horiginal, emblemàtic taller de poesia oral i també del cicle Els Vespres Malgastats, a la comarca d’Osona.
Notícies relacionadesPol Guasch (Tarragona, 1997). Gràcies a la seva novel·la ‘Napalm al cor’, que va guanyar el premi Llibres Anagrama i relata una relació gai en un context distòpic s’ha convertit en una de les veus més celebrades i llegides de l’última narrativa en català, fet que ha despertat també als lectors un interès per la seva poesia, faceta per la qual era conegut fins ara amb títols com Tanta gana (Premi Francesc Garriga 2018) i ‘La part del foc’ (Premi López-Picó 2020). També ha sigut una presència constant als festivals internacionals de poesia. Actualment investiga sobre teoria i literatura contemporànies al King’s College de Londres amb una beca.
Blanca Haddad(Caracas,1972) és una artista transversal que cultiva la pintura i la poesia. Traslladada a Barcelona el 2005 és una de les figures més representatives de l’‘underground’ llatinoamericà. Ha treballat amb poblacions migrants i refugiats com a artterapeuta i educadora. Té tres llibres publicats de poesia, és directora de la companyia d’escena experimental NES, forma part de la banda punk veneçolana Lxs Ronfir i ha col·laborat com a articulista i poeta amb diferents revistes i diaris com ‘The New York Times’ i el ‘Papel Literario’ del diari veneçolà ‘El Nacional’. La seva poètica té un vessant de forta càrrega social i política i una altra de més íntima vinculada al retrat poètic.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia