Va malviure vuit anys al carrer

Mor als 54 anys l’actor Enric Molina, protagonista del film ‘Sense sostre’

Va dedicar els últims anys a la interpretació, després d’una vida molt difícil

Mor als 54 anys l’actor Enric Molina, protagonista del film ‘Sense sostre’

EFE / MARTA PÉREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor Enric Molina, protagonista de la pel·lícula ‘Sense sostre’, va morir el 22 de maig als 54 anys a conseqüència de complicacions respiratòries. Molina havia dedicat els últims anys a la interpretació, després d’una vida molt difícil en la qual va haver de malviure més de vuit anys al carrer.

Va poder evocar aquesta experiència en obres de teatre com ‘L’últim crit’, dirigida per Ivana Miño (Arrels Fundació), ‘Sis personatges, homenatge a Tomàs Giner’, al Teatre Lliure, i sobretot, a la pel·lícula de ficció ‘Sense sostre’, dirigida per Xesc Cabot i Pep Garrido (amb producció d’Atiende Films i Alhena Production).

’Sense sostre’ es va estrenar a finals del 2019 al Festival de Gijón i va estar més de dos mesos a la cartellera en cines de tota la península.

A la pel·lícula, Molina encarna el personatge del Joan, un sensesostre que malviu als carrers de Barcelona amb el seu inseparable gos Tuc.

Interpretació colpidora

La interpretació d’Enric Molina, prodigiosa i colpidora, va ser elogiada per la crítica, que va destacar el seu instint natural per a l’actuació.

Notícies relacionades

Les mateixes fonts han assegurat que «la seva delicada salut, conseqüència d’anys de viure a la intempèrie i agreujada per la pandèmia, ha acabat prematurament amb una carrera que tot just ara arrencava».

Sempre que en tenia ocasió, Molina deia: «No hi ha mal que per bé no vingui; haver viscut al carrer m’ha permès poder interpretar amb versemblança el personatge d’un sensesostre, i contribuir a obrir els ulls de les persones cap a aquesta realitat. Va ser fàcil, només vaig haver de rebobinar una mica».