Crítica de concert
Bad Gyal: la festa explota al Fòrum
La catalana va celebrar el seu ajornat gran concert a Barcelona, on va repassar tot el seu últim EP

Concierto de Bad Gyal en las Nits del Forum /
Semblava que el gran concert de Bad Gyal a Barcelona continuava maleït. El que havia d’haver passat el novembre del 2020 al Sant Jordi Club va passar ahir a la nit, a la fi, al Fòrum malgrat la pluja, que va amenaçar fins a instants abans que sonessin els primers baixos a través del ja icònic ‘sound system’ (uns grans altaveus) que acompanya Alba Farelo a l’escenari. Aquestes primeres notes van destapar l’energia continguda dels seus seguidors des de fa massa temps.
Bad Gyal planteja els concerts com una festa sense treva, i el seu públic accepta el repte amb gust. «Gràcies per aguantar la pluja. Això avui havia de passar. Això és una festa, jo callaré», va dir com a benvinguda l’artista catalana. Va complir. Sense parar, sense cap treva, Bad Gyal proposa una sessió contínua de música ideada per al ball inspirada en sons tropicals com el dance hall i el reggaeton. La de Vilassar de Mar aconsegueix l’efecte que busca a través de transicions mínimes i de barrejar de cançons, trossejar i ajuntar per no perdre dinamisme.
Des que va sonar ‘Pussy’, del seu últim EP (‘Warm up’), per obrir el concert, cap cul es va poder asseure. Ni parar de moure. A dalt de l’escenari, on l’acompanyava un cos de set ballarines, i a la pista, on el ‘perreo’ va convertir la caòtica pista en un vaivé de malucs desobedients. El ball és, de fet, part indispensable del concert, en moltes ocasions primer element del xou. La mateixa artista catalana estableix un diàleg amb el públic a través del ball. A cada cop de natja, una festa. Com una invitació a desinhibir-se sense possibilitat de ser rebutjada, un dels motius pel qual la catalana connecta tant amb la seva gent.
Notícies relacionadesBad Gyal, ja amb l’estatus de diva, va repassar tot el seu últim treball i va anar llançant cartes guanyadores. No importava si eren creacions recents (d’aquestes gairebé no se’n va deixar cap al calaix: ‘Judas’, ‘Blin blin’, ‘Bobo’...) o d’anteriors treballs (‘Jacaranda’, ‘Candela’) perquè la festa ja estava destapada. També abraçada a la nostàlgia amb ‘Pai’, tema que la va catapultar.
Cançons moltes amb missatge empoderador que ha interpel·lat dones joves com ella i el col·lectiu LGTBI, gruix del seu públic. ‘Zorra’, per exemple, es va descobrir com un himne a la sororitat adoptat com a propi pels seus fanàtics. Va fer ben visible el que estava passant des de l’inici del concert: crits a pulmó i ball desenfrenat.
- Fenomen controvertit La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- MotoGp Marc Márquez demostra el seu enorme poder als EUA
- Catalunya ultima un pla per fitxar científics dels EUA
- Arribada a Espanya Fátima Ofkir, amnistiada després de passar 7 anys en una presó d’Oman: «Ja soc a casa, quan estigui estabilitzada podré parlar»
- Obituari Mor als 90 anys l’actor Richard Chamberlain, famós pel seu paper a ‘El pájaro espino’ i ‘Shogun’
- Almenys tres ferits per una allau a Naut Aran
- Barcelona, protagonista IMB School: com aprendre a liderar el negoci de la música
- La caixa de ressonància Assimilar tota la nova música ja és impossible: relaxi’s i disfruti
- Obituari Mor als 90 anys l’actor Richard Chamberlain, famós pel seu paper a ‘El pájaro espino’ i ‘Shogun’
- Barcelona ofereix 370.000 places a nens i adolescents per activitats durant l’estiu