Abusos a les aules
L’Institut del Teatre porta a fiscalia l’expedient de Boris Dausà
El centre valora emprendre també accions contra un altre dels professors, Joan Ollé
L’Institut del Teatre ha posat a disposició de la Fiscalia Provincial de Barcelona l’expedient disciplinari obert a un docent de la institució, apartat de les aules des del mes de març passat, a l’haver identificat indicis d’assetjament sexual en el seu comportament.
Arran de l’informe elaborat al març per la Comissió de Prevenció i Investigació d’Assetjaments Sexuals, es va iniciar un expedient disciplinari per determinar la responsabilitat del docent denunciat per un alumne.
En un comunicat fet públic aquest dijous, la institució remarca que «una vegada finalitzada la instrucció per part de la Diputació de Barcelona, i ja que s’han confirmat els indicis d’assetjament sexual, s’ha procedit a posar-ho en coneixement del Ministeri Fiscal».
En l’escrit, l’Institut del Teatre posa en coneixement de la fiscalia els fets perquè pugui realitzar les diligències i investigacions que «consideri oportunes, i determini si hi ha responsabilitat penal en la conducta del docent».
Els altres casos
D’altra banda, el centre va determinar, a partir de l’informe de l’esmentada comissió, «obrir expedients disciplinaris a dos docents més de la institució, un per conductes inapropiades a l’aula, i l’altre per una falta greu per pràctica docent invasiva». En el primer cas, s’ha produït «la suspensió de l’expedient a causa de la jubilació del docent», el director Joan Ollé, fet que impedeix «aplicar el règim disciplinari administratiu per sancionar persones que no formen part de la plantilla de treballadors i s’està valorant la possibilitat d’emprendre accions per via judicial».
Respecte a l’expedient per falta greu per «pràctica docent invasiva, s’ha determinat la suspensió d’ocupació i sou del docent per un període de dos mesos i sis dies», esperant la sanció pendent d’execució l’acabament del període d’al·legacions.
Comitè d’ètica
Durant aquest curs, l’Institut del Teatre ha engegat noves sessions de formació sobre assetjament sexual i abús de poder per a l’alumnat i el professorat de la institució. Altres mesures empreses per prevenir aquests fets són la creació d’un codi ètic i d’informes de bones pràctiques en dansa i art dramàtic, així com la constitució del comitè d’ètica permanent.
Notícies relacionadesA més, des del dia 1 de març està en marxa un servei d’atenció psicològica i «s’estan millorant els mecanismes de comunicació i participació entre els diferents col·lectius de la comunitat».
Totes aquestes accions «tenen el propòsit d’evitar que a l’Institut del Teatre es repeteixi en el futur qualsevol tipus de setge o abús de poder».
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034