Declaracions polèmiques
Toni Cantó afirma que Espanya va alliberar Amèrica d’un poder «salvatge i caníbal»
«Em sento orgullós de la meva pàtria i em sento orgullós del que va fer l’Església catòlica», declara el director de l’Oficina de l’Espanyol de la Comunitat de Madrid
El director de l’Oficina de l’Espanyol de la Comunitat de Madrid, Toni Cantó, ha defensat aquest dimecres que quan els espanyols van arribar al continent americà «el van alliberar, no el van conquerir», perquè va ser alliberat d’un poder «absolutament brutal, salvatge, fins i tot caníbal».
Així s’ha pronunciat durant la Comissió de Cultura que s’ha celebrat a l’Assemblea de Madrid, en la qual ha comparegut a petició del grup socialista perquè expliquès quins són els objectius i funcions de l’oficina esmentada.
En un debat entorn del Dia de la Hispanitat, que se celebra el 12 d’octubre, Cantó ha defensat que no creu que els espanyols «siguem colonitzadors, ni conqueridors, ni res semblant. Jo crec que Espanya va arribar a aquell continent i el va alliberar».
El director de l’Oficina de l’Espanyol ha asseverat que la conquesta va ser «una fita» en la qual es van alliberar milers de persones que estaven «subjugades per un poder que era absolutament brutal, salvatge, fins i tot caníbal».
«Orgullós de la meva pàtria»
«Em sento orgullós de la meva pàtria i em sento orgullós del que va fer l’Església catòlica», ha afirmat, i ha afegit que no «li estranya que els comunistes s’avergonyeixin del seu país i aquest discurs, però permetin-me estar als antípodes del seu discurs».
«Crec que Espanya els va alliberar d’allò i, a partir d’allà, vam crear una història comuna, amb una llengua comuna i un llegat històric del qual ens hem de sentir orgullosos», ha afirmat en declaracions als periodistes, després de finalitzar la seva compareixença en la comissió parlamentària.
Notícies relacionadesHa afegit que tant ell com la consellera de Cultura, Marta Rivera, «presentaran batalla cultural» per defensar el Dia de la Hispanitat perquè «no ens podem fustigar només amb les ombres sinó que s’han de celebrar les llums que són moltes».
Així ha defensat el primer festival de la Hispanitat, a iniciativa de la seva oficina, que sota l’eslògan «Tots els accents caben a Madrid», està portant a terme 97 activitats de diferent índole en les quals participen 250 artistes, dels quals 110 són músics procedents de països del món en els quals es parla espanyol, com Mèxic, Cuba, Xile, Bolívia, Colòmbia o Veneçuela, entre d’altres.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia