LITERATURES NO REALISTES

El Festival 42 es posa a caminar amb Alexandra Bracken, Susanna Clarke i Nicholas Eames

La nova cita amb els gèneres fantàstics de Barcelona comptarà amb 200 participants i 75 activitats

El Festival 42 es posa a caminar amb Alexandra Bracken, Susanna Clarke i Nicholas Eames

WIKIMEDIA / SARAH LEE / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Elena Hevia
Elena Hevia

Periodista

ver +

Molts dels temes que estan plantejant les grans preguntes que ens fem respecte al futur seran els eixos de 42, el Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona que es posarà a caminar el dimecres 3 de novembre fins al diumenge 7, amb 200 participants i 75 activitats. El posthumanisme i els robots, el feminisme, el terror, els videojocs i la Barcelona del futur són alguns dels temes que s’uniran a les ja tradicionals fantasies èpiques i el terror que en els últims temps han adquirit un format transgressor.

La cita se celebrarà a Fabra i Coats. Espai de Creació i la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra, acull alguns dels millors exponents de les narrativa fantàstiques i de ciència-ficció de tot el món com Alexandra Bracken, Susanna Clarke (a través de videoconferència), Nicholas Eames, Stuart Turton i Francesco Nepitello. Al costat d’ells el talent local de Laura Fernández, Albert Monteys, Joan-Lluís Lluís, Cristina Fernández Cubas, Rosa Montero, Elia Barceló, Care Santos, Marc Pastor i Maite Carranza.

Notícies relacionades

Reinvindicar la fantasia més enllà d’un gènere concret, bé sigui ciència-ficció o bé sigui terror, és la intenció del festival, comissariat per l’escriptor i professor Ricard Ruiz Garzón, que fuig de les etiquetes al mateix temps que ho fan les noves tendències literàries dirigides a un públic cada vegada més ampli i també més jove.  Aquí hi té cabuda una proposta de voluntat més literària com la dels escriptors bolivians Giovanna Rivero i Edmundo Paz Soldán, la nord-americana Carmen Maria Machado i la russa Anna Starobinets.

El festival, així mateix, vol reivindicar el bon moment que viuen les narratives no realistes en llengua catalana, no només per l’aparició de nous autors, sinó també de premis i editorials especialitzades, així com traduccions de noms essencials com Philip k, Dick, Ursula K. Le Guin, Stephen King, Verne, Bradbury, Vonnegut i Lovecraft. En aquest marc s’homenatjarà el britànic Douglas Adams (de qui el festival ha extret el seu nom) i el polonès Stanislaw Lem, el centenari del qual se celebra aquest any.