‘Llibertats perdudes’: paraula i foto unides per una bona causa
La recaptació de la venda d’originals va destinada a l’oenagé Open Amrs
La mostra es pot veure a Sabadell fins al 9 de gener del 2022
L’aliança de paraula i imatge per una causa comuna sol donar bons i potents resultats. En la premsa, als llibres i també en les exposicions. Una bona mostra d’això és l’exposició solidària Llibertats perdudes, que es pot veure entre el 3 de desembre i el 9 de gener de 2022 al Casal Pere Quart de Sabadell.
La mostra està organitzada per l’entitat sense ànim de lucre Catalunya Mirades Solidàries, amb el veterà fotògraf Joan Guerrero al capdavant, i pretén cridar l’atenció sobre el retrocés i la vulneració dels drets fonamentals en la nostra època. La recaptació aconseguida per la venda d’originals es destinarà a l’oengaéOpen Arms.
Paraules a mà
Així, amb aquesta idea solidària en ment, una trentena de fotògrafs i uns 60 representants de diferents àmbits de la societat civil han unit les seves imatges i les seves paraules en un total de 58 obres per a aquesta exposició fotogràfica. Els textos, manuscrits sobre les còpies, són de vegades missatges de denúncia, expressions de desig o esperança, de vegades literaris i poètics. Una idea comuna, això sí, recorre totes les obres: la voluntat de justícia i d’ajuda al proïsme. Els dos valors regeixen el dia a dia tant d’Open Arms com de Catalunya Mirades Solidàries.
Entre els autors de les fotos hi ha professionals de prestigi i noves promeses que s’estan obrint pas en el món de la imatge. Noms destacats són Samuel Aranda, Kim Manresa, Joan Guerrero, Txema Salvans, Paola de Grenet, Jordi Borràs, Francesc Melción, Ana Jiménez, Tino Soriano, Domènec Umbert, Vicenç Semper, Mayka Valencia, Lieya Ortega i Roberto Palomo, entre molts altres.
Firmes diverses
Entre els que firmen els textos hi ha autors vinculats al món de l’art, la ciència, el periodisme, la política, l’educació o l’empresa. Per citar-ne alguns exemples: Miquel Barceló, Antoni Bassas, Óscar Camps (Open Arms), Jordi Cuixart, Manel Esteller, Lídia Heredia, Jordi Évole, Teresa Forcades, Cesc Gay, Carme Ruscalleda, David Fernández, Jordi Sànchez i el recentment mort Arcadi Oliveres.
Professionals d’EL PERIÓDICO participen en la mostra aportant imatges (Julio Carbó, Elisenda Pons, Laura Guerrero, Albert Bertran) i textos (Carol Álvarez, Pau Arenós, Joan Domènech).
Llibertats perdudes ja es va poder veure el 2020 a la galeria Valid Foto de Barcelona i la intenció és que es programi en altres ciutats en el futur. La idea de Llibertats perdudes, a més, aviat es plasmarà en un llibre.
Notícies relacionadesA més, aquells que vulguin adquirir alguna de les obres poden fer-ho també a través de la web de Catalunya Mirades Solidàries.
- Sergio Peris-Mencheta, actor i director: "Des de la malaltia, la meva imaginació s’ha alliberat"
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Atac a Berlín Ferit greu un turista espanyol apunyalat prop del monument de l’Holocaust
- Jaume Duch: "Soc moderadament optimista amb el català a la UE"
- Jaume Duch: "Segons quin sigui el futur d’Ucraïna, sabrem quin serà el futur de la UE"
- Reunió amb la gerència Compte enrere per al desallotjament de la residència Tàber: les famílies denuncien falta d’informació i ajuda amb els trasllats
- Iniciativa de la Generalitat Tensió i protestes a la Comunitat Valenciana per la consulta sobre la llengua vehicular a les aules
- Eleccions al COMB L’equip de Jaume Padrós continuarà presidint el Col·legi de Metges de Barcelona