Mostra a Barcelona

El Museu del Disseny reorganitza la col·lecció amb una nova exposició permanent

  • La mostra ‘Objectes comuns. Històries locals, debats globals’ reuneix 274 peces i 34 documents originals

El Museu del Disseny reorganitza la col·lecció amb una nova exposició permanent

Museu del Disseny

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu del Disseny de Barcelona proposa des d’aquest divendres una nova mirada a la col·lecció del centre a l’exposició permanent ‘Objectes comuns. Històries locals, debats globals’, que suposa la primera gran reorganització de l’equipament des de la seva inauguració el 2014 per acostar el disseny al públic.

La mostra, comissariada per l’historiador i dissenyador Oriol Pibernat, s’ha instal·lat en un espai més accessible per al visitant, en un lloc central de la planta 0 de l’edifici, cosa que converteix l’exposició en la porta d’entrada al museu. Amb aquests canvis, el Museu del Disseny pretén dinamitzar i donar a conèixer més a fons la col·lecció pròpia del museu.

La reestructuració ha comportat una ampliació de la col·lecció amb prop d’un centenar de noves peces que la completen i actualitzen. En total, la mostra reuneix 274 peces i 34 documents originals.

L’objectiu és posar de manifest l’enorme impacte social, estètic i cultural del disseny, capaç de convertir objectes comuns en peces exemplars i rellevants culturalment. L’exposició evidencia de quina manera el disseny dialoga amb els grans temes de la contemporaneïtat i intenta aportar respostes als reptes col·lectius com a societat. També ensenya com el disseny vincula el passat, que li atorga profunditat històrica, amb el present, que li proporciona actualitat temàtica.

Vincle amb Barcelona

Notícies relacionades

Un altre dels eixos de la nova exposició permanent és el vincle entre el disseny i Barcelona, cosa que reflecteix la importància que ha tingut aquesta disciplina a la ciutat.

Entre les peces que es poden veure a l’exposició figuren icones del disseny autòcton com la cadira Butterfly o BFK, les butaques Catalana i del Gatcpac, els llums Disa de Coderch, les setrilleres Marquina, el pal de fregar, el banc Catalano d’Òscar Tusquets i Lluís Clotet o la motocicleta Impala.