Del Palau al Sant Jordi Club
El Guitar BCN acaricia la normalitat amb 45 concerts
El festival redobla la seva aposta pel talent autòcton mentre programa figures internacionals com Rufus Wainwright, Pat Metheny i Joe Satriani
Rufus Wainwright.
El festival Guitar BCN entreveu una edició del 2022 subjecta a paràmetres de normalitat, o gairebé, atenent la disposició dels seus escenaris tradicionals (del Palau al Sant Jordi Club, passant per Barts o l'Apolo), i una programació que, fins i tot centrant-se en l’escena catalana i espanyola, ofereix diverses figures internacionals de pes. El cartell ofereix per ara 45 concerts, el primer dels quals serà, el 28 de gener, el de Ferran Palau al Palau de la Música.
Si bé l’any passat el Guitar BCN ja va aconseguir programar algunes figures internacionals aprofitant el primer desglaç pandèmic, aquest any l’aposta és més decidida. El Palau preveu acollir el sibarita pop Rufus Wainwright amb la presentació del seu últim àlbum, ‘Unfollow the rules’ (1 d’abril), l’estilista de la guitarra Pat Metheny (21 de juny; concert programat l’any passat que va ser ajornat per la covid-19), l’astre italià Zucchero (12 de juliol) i el cantautor nord-americà James Taylor (10 de setembre), mentre que a l'Apolo actuaran la brasilera Adriana Calcanhotto i la mexicana Lila Downs (1 de juliol). Per Razzmatazz passaran Ligabue (20 de maig) i Trombone Shorty (3 de juny), i per Barts, el ‘guitar hero’ Joe Satriani (27 de maig).
L’ADN de la mostra
Més enllà d’aquests noms, el Guitar BCN tancarà files amb «el talent local, que forma part de l’ADN del festival des de sempre», va indicar aquest dijous, en la presentació de la mostra, el seu director Joan Roselló, que va situar l’esperit d’aquest any en la «combinació dels artistes més prestigiosos i consolidats i els més pròxims i emergents». Allà, entre les figures amb més recorregut, concerts al Palau de Los Secretos (11 de febrer), Medina Azahara (2 de març), Xoel López (29 d’abril) i Miguel Ríos amb el seu Black Betty Trio (4 de maig).
Notícies relacionadesEn aquesta sala presentarà Quique González el seu nou disc, ‘Sur en el valle’ (17 de febrer) i acollirà el concert de Judit Neddermann & Friends (2 d’abril), una proposta singular en la qual comptarà amb diversos convidats (Serrat ha confirmat la seva participació) i estrenarà una obra encarregada per la sala per al programa Barcelona Creació Sonora, impulsat per l’ICUB, en el marc del cicle ‘Palau fronteres’. En el Gran Teatre del Liceu actuaran Rosario (7 de febrer) i Miguel Poveda (19 de juny).
La sala Barts serà un altre epicentre de la programació amb el contrastat catàleg pop de Lori Meyers (4 de febrer) i la presumiblement arriscada posada en escena de l’asturià Rodrigo Cuevas amb el seu ‘Trópico de Covadonga’ (24 de febrer), així com els recitals de Pedro Guerra (12 de març), Ismael Serrano (25 i 26), Coque Malla (31) i María Peláe (6 d’abril). I l’Apolo, amb Mazoni (La 2, 11 de març), Ciudad Jara (7 d’abril), Andrea Motis (5 de maig). A Razzmatazz, el ‘chatarrero’ Miguel Campello, en la seva vida posterior a Elbicho (18 de març), i a Luz de Gas, Las Migas (27 d’abril). El local de més aforament, el Sant Jordi Club, rebrà el duo irònic electrovodevilesc Ojete Calor (12 de març) i el pop tropicalista de Carlos Sadness (18). Allau d’actors de l’escena autòctona en un festival que, en l’edició del 2021, marcada per les restriccions pandèmiques, va congregar 45.000 espectadors.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia
- Trapero aposta per un increment dels Mossos per rebaixar el crim